PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Isnin, Julai 30, 2012

~ BEST...Memang Terrrr....BEST ~

Assalamualaikum..

Salam ceria u all..
cmner puasa hari ni?
Nak lebih bertenaga minum KOPI MINERAL..hehehe..
Ia akan memberikan anda tenaga yang superb..sesuai untuk semua golongan malah untuk ibu mengandung juga...

Ok..mesti u all tertanya-tanya..
BEST..??
Apa tu?Apa yang best tu?
hehehe...BEST..!!!BEST!!!..
Alhamdulillah..
BEST ialah...
BASIC ENTREPRENEUR SKILL TRAINING
(Master Your Bussiness,Design Your Unlimited Income)
Wahhhh...HEBAT kan?
hah..sebab tu aku kat Terrrr...BEST..
 Semalam..Semasa sahur aku dah pekena KOPI MINERAL macam biasalah..
Paginya..aku hadiri BEST ni bersama bisnes partner aku..Suriyani dan Well Training Consultant kami, Yaty.
dan juga bersama2 ahli2 Smart Tycoon Group yang lain..
Alhamdulillah...
ini adalah kali pertama aku menghadirkan diri untuk BEST ni..sejak aku menceburkan diri dalam biz ni..
Alhamdulillah sekali lagi kerana Allah telah membuatkan segalanya berjalan lancar walaupun ia kali pertama buat aku..
Terima kasih my hubby kerana terus sokong isterimu ini..
 Dalam BEST ni..
Dapat juga aku memotivasikan diri yang dah lama tidur dalam jaga ni..
Banyak ilmu yang aku dapat dari mentor2..
Terima kasih kepada mentor kerana sudi memberikan ilmu dan tunjuk ajar.. mereka memberikan ilmu dengan penuh bersemangat walau pun sedang berpuasa..

Ni..my mentor..Kak Norazlin
memang sangat awesome..
aku begitu kagum dengan dia..
ntah mengapa semasa video preview tentang kak lin tu..air mata aku jatuh dengan laju sekali..nasib baik suasana gelap masa tu.. tak ada orang nampak..

ni pulak my Leader(CAT Team)
Bersemangat sungguh dia memberi penerangan..

Ni sesi praktikal..calling2 !!!

Masing2 sibuk membuat panggilan..
Dapatkan temujanji...

Sesi bergambar beramai-ramai setelah selesai acara sampai pukul 5 petang..
Dan untuk sepanjang tempoh itu dari pukul 9 pagi hingga 5 petang..
Aku tetap segar,cergas dan bertenaga..
Penangan KOPI MINERAL..
siapa yang tak cuba memang rugi..malas sesuai untuk menggalakkan kanak-kanak untuk berpuasa kerana tidak akan terasa lapar malah lebih cergas dari hari biasa..InsyaAllah..

Ya!Allah..seseungguhnya kekuasaanMu tiada batasan dan hadnya..Hanya kepadaMu aku memohon,Kau berkatilah apa yang sedang dan akan aku lakukan..Aminnn...

Sabtu, Julai 28, 2012

~ Bio Ever Untuk Migrain ~

Assalamualaikum..

So..u all cmner puasa hari ni???
ok ker?
Alhamdulillah..semoga dapat diteruskan hingga ke hujungnya nanti ya..
Hari ni..aku nak kongsi testimoni pengguna Bio Ever tentang MIGRAIN.
u all pernah alaminya tak?
sakit tak?

jom kita baca perkongsian ini..semoga mendapat manfaat daripadanya..InsyaAllah..

Mak Cik Nor ni mengalami migrain yg terlalu teruk 7 thun lepas... Akibat Migrain yg terlalu teruk, beliau kehilangan penglihatan dn sejak dari itu hidup beliau gelap gelita... Menjalani operation di Hospital Sultanah Aminah, tetapi tetap tidak kelihatan..matanya masih kabur...kesian kalo tgk matanya masa mula2 maya jumpa sbb matanya tak leh bukak...berusaha mencari no telephone maya setelah mengetahui dari staff hospital (mak cik cleaner...member mak mertua I lahhh) akhirnya bertemu Maya dgnnya 3 minggu lepas... bercerita ttg keadaannya dn kesungguhannya tuk pulih membuatkan hati Maya begitu sayu...

Alhamdulilah, setelah 2 minggu menggunakannya, matanya sudah mula nampak...sudah boleh tgk TV yg mana boleh tgk muka org dlm gambo tv tu..sudah boleh tgk no kat handphone...yg penting dia nampak muka Maya..heheheh..

Rupa2nya beliau ada lagi satu masalah iaitu alami elergik yg teruk...tak leh makan seafood..masa kakinya tgh elergik teruk..dia tak tunjuk kan pun kat maya..tapi bila dia dh guna 2 minggu, alregik di kaki dia yg teruk yg mana ikut cerita beliau..masa Maya dtg mula2 ari tu..kaki dia bergelembong dan kuar air..memang teruk..tapi dia tunjukkan kaki dia kat maya setelah 2 minggu guna...terus kering dn bersih dn langsung tak de rasa gatal... alhamdulilah...

: by Maya Persada

Lagi testimoni dr Pak Hassan, pakar urut (suami Pn Haz Lin).. Katanya pd Arifin krim ni mmg ajaib.. 1)pejsakit buah pinggang rosak- nak di operate sb dah mengecut. 2kali urutan shj..then pesakit g check kat doktor, doc pun tkejut bila compare xray sesebelum ni-dah tak berapa kecut.. So kini dia merawat diri sendiri dgn menyapu BE sendiri.. 2) wanita migrain kronik.. Pak hassan offer baekk punya krim.. Tp dia bgtau awal2 yg krim ni sgt bagus walau mahal sikit-setengah colek RM2-3..so ambik 10 colek & urut.. Lepas urut wanita tu tertidur dlm stengah jam..then bila bangun.. Alhamdulillah hilang migrainnya.. Syukur kpd Allah memberikn kita krim yg sgt hebat ini.. Ambillah peluang utk share kepada seramai2 org utk memilikinya.. Wealth thru health!! You're a money magnet!!
By : Norazlin Nordin 
 
Kredit to Pn Norliza Aris

Migrain, stress, wajah pucat, sering demam dan sakit buah pinggang

Dulu sya sering menghadapi sakit kpala keterlaluan-stress n migrain, wajah pucat n tidak bermaya,selalu memakai bju sejuk kerana keadaan darah yg tidak mampu menahan sejuk.Mudah diserang demam.Tapi setelah menggunakan BE Cream smuanya sudah berakhir.Sya mampu menghadapi stress dengan mudah.Wajah sya sudah tidak pucat lagi malah semakin berseri dan ceria.Tiada penggunaan bju sejuk sehingga teman2 pun perasan dgan perubahan sya dan bertanya apakah rahsianya.Sya trus memperkenalkan BE cream kepada mereka.Inilah rahsia sya.Terima kasih kepada BE cream.

Sya ada seorang adik yg sudah 8 tahun menghidapi penyakit buah pinggang sehingga memerlukan rawatan dialysis 3kali seminggu.Sebelum smpi hari dialysis dia akan rasa kaki bengkak akibat terlalu byk air dlam bdan menjadikan dia rasa letih,lesu n kurang ceria.Semalam sya cuba sapukan BE cream tu pada 7 tmpt yang penting pada adik sya.Tak smpi stgah jam dia sndri nyatakan kepada sya bahawa kakinya suda tidak sengal lagi.sudah tidak berat n kurang bengkak.hanya dlam masa kurang stngah jam.Pagi tadi sya datang melawat dia .Sya lihat wajahnya ceria n berseri .Sya brtanyakan keadaannya.Dia akui rasa selesa selepas menggunakan BE cream tu.Hari ni dia pergi menjalani dialysis lagi n bru shaja dia call sya dia mahu dpatkan BE cream tu utk pemakaian berterusan.Alhamdulillah.Semoga dia dpat merasai keceriaan hidup dgan berkat keajaiban BE cream ini.Ameenn
Hmmm..u all baca ya...ada pengguna menggunakan Bio Ever ni hanya untuk migrain sahaja tetapi tetiba masalah lain yang ada pun selesai..Alhamdulillah..banyak kegunaannya krim ini..
Kalau ada antara u all ada menghidapi penyakit2 seperti diatas atau yang lainnya..boleh hubungi saya ya..
0127323298 atau di fb sy mahanun.mahmud

Jumaat, Julai 27, 2012

~ Imej Baru Aisyah ~

Assalamualaikum...

Dah lama tak update tentang hal anak2 dara aku ni..
So..kali ni nak bercerita tentang Aisyah..
Kata my hubby..
Aisyah ni penyeri kepada kami..
kalau dia ada..ada saja benda yang boleh membuatkan kami gelak..
Kakaknya pula adalah kekuatan kami.
Aisyah sekarang ni..
macam2 dah dia tahu..
nak2 kalau main game dalam tab papanya..
pandai jer dia tekan2..
Kalau dia nak sesuatu tu..
pandai jer pujuk..siap ada ayat" please" lagi kat belakang ayat dia tu..siap ada gaya sekali..tapi aku tak pernah berjaya snap gambar masa dia buat aksi nakkan sesuatu dengan ayat pleasenya..huhuhu...

Sekarang ni..dah berambut pendek..
dulu rambut dia ikal yang bergulung2 tu..

 
Inilah imej terbaru dia..
Aku dah potong pendek rambut dia..
ok jugak kan??
Bila dah pendek senang nak urus..
kalau panjang dulu..rambut dia selalu kusut..
Sampaikan kalau sikat rambut dia..mesti ada rambut yang bergumpal kat sikat..
aishhh...ganas betul ibu dia ni sikat rambut anak..hahahaha...
Perangai sekarang yang selalu memeningkan kepala aku ni ialah selalu gaduh ngan kakak dia..
kadang2 kakak dia selalu mengalah..kesian pulak..
Satu yang aku suka dia ni...
kalau pergi ke pasaraya atau mana2..
dia tak suka beli mainan..apa yang dicarinya ialah makanan..
Si kakak pulak pantang nampak mainan..hahaha..
Tapi bila sampai rumah..mesti rebutkan mainan kakaknya..hahaha...
Satu lagi..
Suka sangat menyanyi dan menari/joget...
Kalau kat dalam kereta tu boleh jer dia layan lagu omputih..
Boleh jer dia ikut nyanyi lagu "On The Floor" tu..
Dan kalau menari...muzik cina mati pun dia boleh joget..aduhhh...Aisyah..Aisyah...
muzik lagu Hindi lagi lah...
Kalau bab agama pula..
Dia suka ikut setiap step bila kami solat...tapi last2..depan kami dia duduk..huhuhu...
Dia suka dengar lagu daripada album terbaru Iwan tu..
apa ek tajuk dia..lupa pulak..
"Tunggu sebentar..solat lah dulu....."
Dia boleh jer nyanyi...
Macam2 dia boleh buat sekarang ni..
yang kadang2 boleh buat aku gelak ketawa dan ada pula boleh buat aku naik angin...
Sabar jer lah ibu...
 


Selasa, Julai 24, 2012

~ Anakku,Puasa dan Bio Ever ~

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..dah 4 hari kita berpuasa..
Tentu dah macam2 dugaan kita rasa dibulan puasa ni..terutama bagi anak2 kan..
Ada yang puasa belum masuk tengahari lagi dah mengadu lapar...
Biasalah kan budak2..
Bagi aku...kalau tahun lepas..kakak hanya puasa sampai tengahhari je..
balik sekolah terus buka..
Jadi tahun ni ..
aku kena pastikan dia puasa penuh untuk satu hari..
susah jugak tu kan..
biasalah budak2 mana tahan lapar..

Sebelum tu memang aku dan hubby kejutkan dia untuk bangun sahur...
Mula2 memang liat nak bangun..
Puas dikejutkan..ngantuk katanya..tapi last2 bangun juga..
Malam tu dia dah minta nak bersahur dengan sardin jer...so aku buatkan sardin...
Tapi makan tak banyak..tu pun suruh ibu dia ni suapkan..
mata pun pejam..huhuhu..
Hari pertama puasa...
mula bangun tidur ok jer...biasalah hari tak sekolah bangunnya lambat sikit..
masuk tengahari...
dah mula mengadu...
"ibu..kakak lapar lah.."..
"Kakak kan puasa..orang puasa kena sabar..kena tahan lapar.."berusaha aku pujuk dia...
tak lama kemudian..
dengar lagi..
"Ibu..kakak sakit perut..."
Alahai...camner aku nak buat nak suruh dia terus puasa..
Last sekali..aku capai jer botol Bio Ever tu dah sapu kat kakak..
Alhamdulillah..lepas tu tak dengar lagi dia mengadu..
Yang aku dengar....
"Ibu..adik makan depan kakak.."
huhuhu...
Alhamdulillah.. 
Berkesan juga Bio Ever untuk bantu anak2 berpuasa..
untuk hari pertama kakak lulus dengan jayanya...
Tapi..untuk hari kedua...
Minta ampun banyak...
dengan aku dan my hubby sendiri terbabas sahur..
huhuhuhu..Ya!Allah..kenapalah jadi cmtu..
Haru betul..terus kakak tak puasa...
Tapi aku dan hubbby puasa lah..jangan u all kata tak puasa pulak..
Hari ketiga...
Dengan jayanya juga kakak teruskan puasa...
Alhamdulillah....
Hari ke 4 ni...
Dengan adik2 sekali bangun sahur...
bila papanya tanya adik nak pergi mana..
dia jawab..
"Nak sahur lah..."
Tapi....
Belum tengahari lagi kedua2 anak aku ni dah minta nasi...
Atas alasan..semalam dan puasa elok..hari ni bagi peluang..
tapi dia janji esok dia puasa...
Kita tengok nanti...
Tapi..bab terawih..memang selalu mendesak nak pergi..
Untuk 4 hari ni hanya malam ke dua jer tak pergi sebab my hubby kerja malam...
Harap2 puasa tahun ni diberkati Allah...
 
 




Ahad, Julai 22, 2012

~ Bio Ever Untuk Gastrik ~

Assalamualaikum...

Dah 2 hari umat Islam berpuasa..
Alhamdulillah...
Apa????
Ada yang tak puasa?
Nape ya?
Hah!
Gastrik....
Kenapa nak jadikan gastrik sebagai alasan untuk tidak berpuasa?
Ya..Ya..memang aku tidak pernah alami dan tidak pernah tahu rasa kesakitan itu..
Tapikan..setiap penyakit kan ada penawarnya...
Usaha dan ikhtiarlah...
 En.google
Jom kita kongsi manfaat daripada orang yang sudah menemui penawar untuk gastrik daripada krim ajaib Bio Ever ni...
Kredit to Ann Adlina
saya ni sungguh2 tak pandai nk reka ayat.. tp di hari yg tenang ni.. terasa mcm nk sgt2 berkongsi kegembiraan saya ni.. GASTRIK saya dah hilang..!! camner? saya saspek BioEver punya keja la ni. hihi... jujurnya, dulu saya ada gastrik yg teruk. takleh skip time mkn lgsg.. mula la perut start pedih.. berpeluh2 sejuk , sakit kepala yg amat dsbnya simptom2 gastrik tu la.. saya even penah masuk wad 3 hari gara2 gastrik ni.. ubat gastrik sentiasa di sisi saya..

1st week saya pakai BE ni, saya asyik lapar je.. then, masuk 2nd week, badan saya start rasa mcm ringan.. dah x kemaruk makan.. releks je.. ada skali tu, ada family emergency.. saya terpaksa lunch pd pukul 6 petang. di mana mknn terakhir saya adalah mee pada pukul 7.45 am. fuh.. bukan x rasa lapar time lunch yg sbnr tu.. tp perut tak pedih lgsg.. apatah lg simptom2 gastrik yg lain tu...

ya Allah.. tak tau nk explain mcm mana.. hanya yg mengalami gastrik spt saya ni je yg faham.. apa2 pun, skrg saya rasa sgt gembira & saya bersyukur dipertemukan BioEver ni.. Terima kasih, Intan Diana Roslan & Norhidayat Sarman krn pertemukan saya dgn BioEver ni.. dan Terima kasih, Allah..
Kredit to Faizah Eza
  Saya pun dulu ada gastrik, dgn pengunaan bio-ever juga sya dah sembuh dan boleh tahan x mkn nasi selama 4 hari... Alhamdulillah....
 Nak tahu lebih lanjut..jangan segan hubungi saya ya..
InsyaAllah..dengan krim ini dapat membantu u all..
Kerana fungsi Bio Ever sendiri ialah untuk..
 i) buang toksid 
 ii) lawan sel2 yg jahat yg kacau sistem badan kita 
iii) renewal cells 
iv) tingkatkan metabolisme dan balance kan hormon.....
Terima kasih..



Sabtu, Julai 21, 2012

~ Terawih Pertama Kami Sekeluarga ~

Assalamualaikum...

Selamat Berpuasa..
Cmner puasa u all hari ni?
Ke dah ada yang rasa lapar waktu ni..
Maklumlah waktu tengahari..
Semalam masih boleh makan..hari dah tak boleh..
Apa2 pun..hopefully..u all dapat menjalani ibadah hari ni dengan tenang dan sabar...

Semalam,u all pergi terawih tak?
Bagi kami sekeluarga,Alhamdulillah..dapat menunaikan ibadah itu dengan tenang..
syukur sangat2...
Tapi..satu perkara yang buat aku tak dapat menahan sebak..
semasa ingin memulakan sembahyang terawih.tetiba ingatan aku terus kepada arwah ayah..
bergenang terus air mata aku..
Tahun ini tahun pertama kami tanpa ayah..
Semoga ayah tenang disana...
rindunya aku dekat ayah...

Saat melangkah kaki keluar dari rumah untuk solat terawih semalam,aku rasa risau jugak..
errmm..boleh ke kedua2 puteri aku ni duduk dengan tenang?
takut pulak mengganggu jemaah lain..
Tapi..Alhamdulillah..kakak dapat solat dengan baik walaupun adik sedikit mengganggu..
Nasib baik diorang mendengar kata...Alhamdulillah..mendapat kerjasama yang baik dari puteri kami ini..
Tapi ayat lucu keluar dari mulut Aisyah..waktu tu belum pun lagi start solat Isyak..
"ibu..bila nak balik..Ecah dah lapar ni"..sambil pegang perut dia..
Hmm..minta maaf sangat2 ya anak ibu..kita keluar tadi tak makan malam lagi..nanti balik kita makan ya...

Ni dia..sempat lagi bergambar dengan telekung baru..
dengan warna kegemaran masing2..kakak warna pink..adik warna purple..
comel betul...
Harap2 malam ni pun macam semalam..

Jumaat, Julai 20, 2012

~ Salam Ramadhan 1433H ~

Assalamualaikum..

Bulan yang ditunggu hampir tiba...
Esok kita akan berpuasa..
Alhamdulillah..masih lagi diberikan kesempatan untuk menjalani ibadah yang paling ditunggu2 oleh umat Islam seluruh dunia ini..
Bulan yang paling barakah..
Bulan yang paling banyak pahala untuk dikumpul...
InsyaAllah..

Sumber gambar ni aku ambil kat FB..

Dikesempatan ini...Kami sekeluarga ingin memohon maaf sekiranya..selama ini ada keterlanjuran kata-kata,perbuatan dari kami yang membuatkan u all terasa hati..

Selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh kesabaran dan keimanan..
semoga Ramadhan kali ini lebih sempurna daripada Ramadhan lepas..
jangan lupa terawih tau..
InsyaAllah...

Khamis, Julai 19, 2012

~ Bio Ever Untuk Asma ~

Assalamualaikum...
Hari ni aku ingin berkongsi..
Berkongsi manfaat daripada krim yang aku gunakan..
Asma a.k.a semput..
U all mesti tahu penyakit itukan..atau ada diantara korang dan ahli2 keluarga yang ada penyakit tu..
Untuk pengetahuan u all..
aku 'berkawan' dengan asma ni sejak kecil lagi...Aku masih ingat lagi..waktu itu umur aku antara 3 ke 4 tahun..
ya..ini lah satu2 memori yang aku ingat seawal usia 3 ke 4 tahun..
masa tu..aku hanya terbaring saja..tak mampu untuk bermain seperti kanak2 lain..kerana penyakit aku akan meyerang bila2 masa sahaja jika aku bergerak aktif..
Aku ingat lagi..waktu tu..aku sudah nyawa2 ikan orang kata..
mek dan ayah tak tahu nak buat apa dah..tapi entah macam mana..
nenek aku telah memberikan aku makan ubat..lepas tu aku beransur sihat..
u all nak tahu apa yang nenek aku bagi??
lipas putih yang dibakar...dia bagi aku makan..waktu aku pun tak tahu itu lipas..kalau aku tahu memang aku tak makan..huhuhu..dah besar baru keluarga aku ceritakan..ish!ish!..
Bermula daripada itu...aku semakin sihat..dan bila aku memulakan persekolahan..penyakit aku langsung tidak menyerang..
malah aku boleh bergiat aktif dan bersukan kat sekolah..aku tak perlu risau lagi..Walau ke sekolah menengah pun aku masih aktif bersukan..
Namun..selepas aku keluar dari kolej..penyakit itu perlahan2 datang..
dan selepas aku kahwin ia main kerap datang...namun masih terkawal..aku hanya gunakan inhelar yang warna biru tu..
Tapi 2,3 tahun kebelangan ini..dia memang semakin kerap datang..sehingga setiap bulan aku akan ke klinik untuk sedut oksigen tu..memang tiap bulan kena pergi kerana ia akan menyerang tak kira cuaca..
kalau cuaca terlalu panas pun tak boleh,cuaca sejuk lagi lah..
habuk2 lagi lah aku alah..dan memang sepanjang aku kahwin..my hubby memang larang aku kemas rumah..katanya banyak habuk nanti aku lelah lagi..begitulah..my hubby seorang suami yang sangat2 prihatin tapi cepat panik bila aku sakit..mungkin kerana dia terlalu risau itu yang jadi panik tu...Apa pun terima kasih my love...
Namun..pertengahan bulan 5 tahun ni aku diperkenalkan dengan krim nano Bio Ever ni..
Ia sangat2 membantu...dari bulan 5 sampai sekarang..aku tidak perlu lagi berjumpa doktor untuk sedut oksigen...nafas aku lebih selesa..Alhamdulillah..syukur sangat2...
Kalau dulu aku bimbang kalau berada dalam bilik berhawa dingin..sekarang tak lagi..buktinya..semasa aku kat hospital dulu..memang ia langsung tidak menyerang...dan juga sewaktu aku masuk snowwalk kat i-city tu..cuaca memang sejuk gilerr..tapi aku boleh bertahan..Alhamdulillah...terima kasih Allah..Krim ini memang ajaib.
Banyak lagi krim ini buat untuk aku...nanti aku akan ceritakan..harap u all tak bosan baca entry ni ya...
terima kasih.....
 Macam ni lah aku dulu...



Rabu, Julai 18, 2012

~ Lawatan Tadika Penjara Ke Kuala Lumpur~

Assalamualaikum..
Ni pun cerita lama..bulan 7 dah nak habis..baru nak update untuk cerita awal bulan 7..huhuhu..
Nak buat cmner,keadaan tak mengizinkan..
Okeh!!!!
1/7/2012...
Tadika Kemas Penjara 1 dan 2 buat Lawatan Sambil Belajar ke Kuala Lumpur.
Wahhh..kali ni jauh pulak perginya..
Kalau dulu pergi Melaka dan Johor Bharu jer..
Tapi kali ni ke Kuala Lumpur..
waktu ni aku masih lagi tak berapa sihat..
so..semua kerja memasak my hubby yang uruskan..
kalau aku buat jugak memang nak kena marah dengan dialah jawabnya...
So..my hubby masakkan bekal untuk kami lewat malam dah..
bangun pagi panaskan jer..
Terima kasih my dear...
Para ibu,bapa dan anak2 berkumpul depan sekolah sebelum bertolak jam 7 pagi..
Pergi dengan 2 buah bas penjara
(untuk bas buah ke biji ek???lupa..lama tak sekolah..huhuhuh)
Tapi..aku,my hubby dan Aisyah tak naik bas..kami follow belakang dengan kereta..
Hanya kakak yang naik bas..
Kami berhenti sarapan kat RNR Pagoh..

sempat lagi posing...

Alhamdulillah..perjalanan ok dan kami sampai KL pukul 11 lebih..
Destinasi pertama ke Putrajaya..

Sekejap jer kat Putrajaya ni..
habis posing dan round2 kejap kami ke destinasi kedua..
KLCC...
Di KCLL ni kami ke Petrosains..
Masing2 berkumpul sebelum masuk ke Petrosains..

Dah dapat tiket..jom masuk...
Harga tiket
Dewasa : RM 13.50
Kanak-kanak : RM 4.50

Jom kita tinjau apa ada kat dalam...


Nak masuk dalam kena melalui Perjalanan Sekilas Masa menggunakan Gondola..
Apa yg ada dalam perjalanan ni??
hehehe..u all kena rasa sendiri..

Gunung berapi



Habis meronda dan bergambar dalam Petrosains ni..kami bergerak ke destinasi seterusnya..
i-city,Shah Alam...
Masa sampai hari masih lagi cerah..xder lagi lampu2..
so..main salji lah dulu..

masuk Snowwalk..
Sebelum masuk..pakai baju sejuk dulu...

Peace!!!!
sejuk giler...
mula masuk..aku agak risau..
takut asma aku menyerang..
Tapi Alhamdulillah..
selepas guna krim Bio Ever..
asma aku dah hampir 2 bulan dah tak datang serang...
Alhamdulillah...

Nak jugak letak pic berdua.
ngeh!ngeh!

Jom teroka pulak apa ada disekitar kawasan i-city ni..



Hmm...habis ronda kawasan sekitar...
tapi rasanya belum habis..aku memang dah tak larat nak jalan..
Akhirnya..
kami berpisah..rombongan sekolah terus balik malam tu jugak..
aku..terus ke Sungai Buluh..
rumah akak aku..tidur sana...
Esoknya..kami ke destinasi kami...
jumpa member lama..

P/s : u all ada asma a.k.a semput tak?
kalau ada boleh cuba produk yang aku syorkan ni ya..
Bio Ever
InsyaAllah..dengan izin Allah..

Isnin, Julai 16, 2012

~ Blogger Mamaema Datang Melawat ~

Assalamualaikum..

Last untuk kisah aku kat hospital dulu..(hihihi..tak habis2 lagi..)

u all kenal tak member kat sebelah aku tu...??
Kalau u all nak kenal..
klik SINI
hah!tu lah dia rakan blogger kite..mamaema..
Cmner kitorang leh kenal ek?
Meh nak story cerita panjang yang dipendekkan..
Sebenarnya mamaema ni adalah classmate aku masa amik diploma dulu..
kitorang jumpa kat Kuantan walaupun sama2 orang Kelantan..
aku di Pasir Mas dia di Pasir Puteh..
hihihi..
tak apalah dah sama tu pasir kan ema?

dah lama tak jumpa dengan ema...
tup tup...terpandang tubuh tinggi lampai ema kat wad aku tu...
Terima kasih ema keran sudi lawat akak kat hospital tu...
Jadi ke reunion kita ni?
harap2 jadilah..dah lama tak jumpa dengan korang semua..
rinduuuuuu.........
Kalau jumpa mesti gamat tempat tu kan...

~ Bio Ever... Ada Beza Tak? ~

Assalamualaikum..

U all baca entry aku pasal krim tak?
Kalau belum klik SINI..

Ok..
Dah tahu?
Krim ni banyak manfaatnya..salah satunya untuk KECANTIKAN..

Aku guna waktu ni belum sampai 1 bulan lagi...
dulu muka aku memang bulat...sekarang dah nampak v shapenya...
kulit muka lebih licin dan halus..

Semasa mengandungkan Aisyah dulu...muka aku memang teruk..
kerana jeragat tumbuh dengan jayanya...
muka pun memang nampak kusam...
Tapi..Alhamdulillah sekarang ni..selepas sapu Bio Ever..
jeragat yang dulu setia menghuni muka ni semakin berkurangan...dah semakin menipis...
muka dah tak kembung..
kalau dulu,my hubby suka sangat cubit pipi aku..
sakit tau...
sekarang ni..dia cakap...
ala..dah tak boleh nak cubit dah...
hahahaha..

Berminat boleh hubungi saya ya...
Atau boleh add kat Facebook..
Hubungi no phone yang tulisan merah tu..

Khamis, Julai 12, 2012

~ Air Terjun Kota Tinggi Dan Steamboot Di Restoran Singgah Selalu,JB ~

Assalamualaikum..

Bulan lepas punya cerita nih..
tak kisah kan??
Lepas beberapa hari keluar wad hari tu..
Hari minggu kalau tak silap aku lah..
Bawa MIL berjalan-jalan ke Kota Tinggi..
(Kebetulan MIL aku masih ada kat umah aku ni..dia datang selepas beberapa hari aku masuk wad..my mother pulak balik pada malam aku keluar wad tu)
Destinasi kami ke Kota Tinggi Waterfall...
 
 First time sampai sini...
cantik jugak permandangan..

Tiket masuk ke sana..
ermmm...sori aku lupa berapa RM..
Tapi kalau tak silap aku..
Dewasa RM 7
Kanak-Kanak RM 3...
Rasa aku lah ni..kalau salah sorry ek...


Ni air terjunnya...
sejuk jer..
Tapi aku tak mandi pun hanya my hubby dan anak2 jer yang mandi..


Jom kita layan pic yang sempat aku snap..

Ada gelongsor panjang...


Makan bekalan yang sempat aku masak...
Seronok tengok diorang mandi..bila dah kesejukan baru keluar dari air...
Kami berada disana sampai ke petang..
Oleh kerana waktu masih terlalu awal waktu itu untuk pulang..
My hubby terus drive ke Johor Bharu..
dan menunaikan hasrat aku untuk makan steamboot..
Kami dibawa ke Restoran Singgah Selalu..
Makan Steamboot..

Hanya gambar ini yang sempat aku snap..
sebab perut memang dah lapar...
Alhamdulillah..
Terima kasih my dear hubby..
kerana sentiasa berusaha untuk menggembirakan isterimu ini..
Kerana setelah kejadian isterimu ini dimasukkan ke wad...
Kita tahu ada hikmah disebaliknya Allah berikan untuk kita...


Selasa, Julai 10, 2012

~ Krim Nano Bio Ever ~

Assalamualaikum..

Terima kasih Allah kerana memperkenalkan Krim ini dalam hidup kami sekeluarga...
Terima kasih juga buat Yaty kerana sudi untuk berkongsi manfaat krim ini..
U all nak tahu apa sebenarnya krim ni??

Jom aku perkenalkan u all dengan krim ni...

Krim Bio Ever ni 100% dr herba iaitu ekstrak (SPF++) pegaga, daun kaduk, pitera beras, soya bean, aloe vera & ginseng. Di adun dgn cream teknologi nano, so sgt halus dan sgt2 cepat meresap dlm salur darah... ia akan membawa kebaikan2 ekstrak herba2 tadi bersama2 ngan oksigen (perjalanan darah yg lancar bermakna oksigen juga bnyk di bawa bersama) So sel2 kita akan di 'induce' dgn kebaikan ekstrak herba2 tu & juga oksigen. Bila sel2 kita bnyk oksigen dan cukup nutrien, ia ' terpaksa' jadi sihat & segar. Sel2 yang sihat dan segar ini secara umumnya akan buat 5 tugas ni
i) buang toksid
ii) lawan sel2 yg 'jahat' cth sel kanser, fibroid, cysts dll
iii) produce & renewal cells - beranakkan sel2 baru ...
iv) tingkatkan metabolisme
v) balancekan hormon ...

Krim Bio Ever ni banyak manfaatnya..
Dia bukan sahaja berfungsi untuk KESIHATAN DAN KECANTIKAN...TETAPI..SATU BONUS KITA DAPAT BILA MENGGUNAKAN KRIM INI IALAH KEPERAWANAN...(pssstt..jadi macam anak dara balik tu..u all tak nak ke???)
Hanya dengan sapuan nipis dan ringkas..u all dah boleh rasai dan nampak perbezaannya hanya dalam masa 5 minit - 10 minit sahaja.

Bio Ever sesuai untuk semua jenis kulit. Oleh itu, kaum lelaki juga boleh menggunakan produk ini.

Kalau u all berminat...sila hubungi saya!!!


Isnin, Julai 09, 2012

~ Bukan Rezeki Kami ~

Assalamualaikum..

Ini entry terakhir berkaitan entry Pengalaman Di Hospital tu ya..

Kalau ikut tajuk entry kat atas tu tentu u all dah boleh agak kan..???
Yupp...
Bukan rezeki kami untuk menimang cahaya mata tahun depan...dan bukan rezeki aku untuk mengandung tahun ini..
Result urine terakhir aku pada 5/7 lepas...
NEGATIF!!!!
So..aku tak mengandung...
Buat pengetahuan u all...
aku pun tak tahu kemana menghilangnya kandungan ku itu..
Nak kata gugur..bila masa ia gugur????
aku sampai sekarang masih tak dapat nak memahaminya...
Tapi walau apa pun aku redha dengan ujian ini...
 
Mungkin....
ia gugur time aku bleeding tu...
sebab..sepanjang aku tahu aku pregnant tu..
3 kali aku bleeding...
darah yang keluar macam darah haid biasa jer...
tempoh bleeding pun dalam 7 ke 8 hari..
tak ada pulak keluar darah yang banyak macam keguguran biasa yang dialami oleh orang lain..
Mungkin sebab kandungan aku masih terlalu baru..
tapi tak pulak keluar darah yang berketul-ketul..
Aku pun tak faham..
Doktor pun tak faham...
Siapa yang faham..???
Hanya Allah yang tahu....
 
Aku terima semua ini sebagai ujian dari Allah untuk kami sekeluarga..
Aku percaya ada hikmah di sebaliknya...InsyaAllah..
Allah Maha Mengetahuinya..
Kami boleh cuba lagi...
InsyaAllah...
Apa pun terima kasih kepada u all yang sentiasa menyokong dan mendoakan aku..
Terima kasih banyak-banyak..
Sayang  u all semua..
Muahhhh............


Sabtu, Julai 07, 2012

~ Dari Ummi Kepada Ibu ~

Assalamualaikum...

Dah tengah malam ni mata tak nak tidur..
teman pulak my hubby main PS2...hehehe..
okeh! Dalam entry lepas,Klik SINI
Aku bahasakan diri aku ni IBU bukan lagi UMMI..
Nape ya?
Aku ada cakap kan yang aku akan bagitau nape..
Ntahlah...hehehehe..
aku pun tak tahu nape...
Camne nak jelaskan ya...
Sebenarnya..
semasa mula2 mengandung dulu..memang aku teringin di panggil IBU..tapi ntah nape..tiba2 terpanggil UMMI...
Boleh cmtu ek?
Hihihi..
Sebenarnya..aku selesa jugak di panggil IBU...
Kata my hubby..
Kita tukar lah pulak..dari ummi kepada ibu..
aku tanya kenapa...????
dia kata...
Panggil ummi..aku nampak cam brutal sikit...huhuhu...
Ada ke camtu...
tapi yalah kot...
Brutal camne tu?
Ntahlah...mungkin aku ni cepat marah kot..tapi aku tidak suka membebel..
hihihi...
Aku pun tak tahu nak jelaskan macam mana...
Terpulanglah kepada keselesaan u all nak panggil apa kan...
Buat masa sekarang ni aku selesa di panggil ibu..
tapi kadang2 tu anak2 memang panggil ummi..
maklumlah dah biasa kan...
Susah jugak nak ajar mereka panggil ibu...
Tapi kan lama2 tu biasalah kan...
Dah besar nanti terpulang pada mereka nak panggil ummi ke ibu ke...
Ada orang tanya...
Kenapa tidak MAMA...???
????
Aku tak suka....


~ Pengalaman Di Hospital - Part 3 ~

Assalamualaikum..

Untuk part ni aku tak nak cakap banyak...
u all layan lah gambar2 yang sempat aku snap masa kat wad hari tu..
Bagi u all yang belum tahu kisah aku ni u all boleh klik SINI dan SINI

Time mula2 masuk wad...
Doktor kategorikan aku "Complate Miscarriage"
Dia cakap camtu mungkin sebab rahim aku kosong dan aku bleeding..

Tapi lepas tu...
Tro Ectopic Pregnancy..
Apa tu?
Kandungan Luar Rahim...tu yang kena buat ujian darah...
Tapi..Alhamdulillah..bukan yang ini...
Selepas buat beberapa ujian dan berkali-kali ambil darah...
Akhirnya..doktor cakap..
mungkin kandungan aku masih terlalu awal...
Hmmm...
Tapi sehingga ke hari aku keluar wad...
UPT aku still Positif
Setelah 13 hari aku dibenarkan keluar...
dengan temujanji akan diberitahu kelak..
tapi sampai ke hari ini...
Pihak hospital belum hubungi aku...
Dan..
sampai aku pun dah tahu status kandungan aku...


Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers