PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, November 29, 2011

~ Langkawi Percutian Keluarga - Part 1

Assalamualaikum...
Merujuk kepada tajuk entry kat atas tu...
Hah..itulah antara salah satu sebab aku dah lama tak update blog kesayangan ni...
Kami bercuti ke Pulau Langkawi selama 5 hari 4 malam..18/10 - 22/10/2011.
Kami pergi seramai 17 orang..bermakna SATU KELUARGA BESAR aku..cuma yang tinggal abang aku dan keluarganya yang tak pergi...(rugi bang kau tak pergi..hihihi..)..
Tapi aku,hubby daan anak2 bertolak 17/10 malam.Pagi tu aku dah mintak cuti dengan cikgu sekolah kakak.Kesian kakak kena cuti tapi nak buat macam mana sebab rancangan ni kami buat setaahun lepas lagi bermakna tiket kapal pun kami booking tahun lepas lagi.Kebetulan adik ipar aku kerja dengan Air Asia.
Jadi dari Airport Senai ke Lcct Terminal.Sampai sana adik aku yang wife dia kerja kat Air Asia tu ambil kami dan terus ke rumahnya..Kat sana Mek,Ayah dan adik bongsu aku yang perempuan dah tunggu kat sana..Diorang ke KL awal lagi dari Airport Kota Bharu.

Kat Senai Airport
Muka maintain jer tapi hati berdebar-debar kau....al-maaklum tak pernah lagi aku dan anak2 naik kapal terbang tu..lain lah my hubby..
Alhamdulillah selamat mendarat..hehehe..
Keesokannya..pagi 18/10...
Kami berkumpul ramai2 kat rumah adik aku kat Nilai...Bila Kak Long aku sampai memang riuh rendah rumah tu..nak2 kami semua satu kepala..sambil tu packing barang yang kami nak bawa ke sana.Oleh kerana kami akan tinggal kat Homestay jadi kami bawa beras dan barang2 dapur yang lain..
Bertolak ke Lcct,adik perempuan aku yang sorang lagi dah tunggu kat sana..dia dari Airport Terengganu.


Menunggu untuk diterbangkan...

Lapar ni...sempat lagi makan Dunkin Donut...


Kak Long dan husbandnya...

Kakak dan Mak Deq nya...

Kitaorang ni memang pantang dok depan kamera..hehehe..
Tengah2 my adik ipar aku dok berurusan di kaunter check in tu..tiba2..salah satu barang yang kami bawa tak lepas..korang tahu apa??
MINYAK MASAK 1 kilo...
hurm..ambil lah minyak tu...
dan..
Masa tu jugak...anak2 saudara aku iaitu anak Kak Long tak bawa Identiti Card..bukan sorang tapi ketiga-tiga tak bawa...hish....korang ni warga asing ke???huhuh..
terpaksanya berbudi bicara dengan pegawai yang bertugas..Alhamdulillah diorang boleh dibawa berbincang...terima kasih..!!!
Setelah selesai..
Kami dibawa Air Asia terbang ke Langkawi...



Sabtu, November 26, 2011

~ 2 BE Menari Dalam Blog ~

Assalamualaikum...
Yup!!..
Hampir sebulan aku tak buka blog...
dan sebulan jugak aku tak buka akaun Nuff...
then...
bila buka...
terima kasih Nuff...ada jugak 2 BE kat situ ya...
 

BE ni datangnya dari kempen Prudential RBC3 LR dan Nestle Maggi Hot Cup
Alhamdulillah walaupun ciput...
Terima kasih NUFFNANG...!!!!!

~ SALAM MAAL HIJRAH ~

Assalamualaikum...

Hampir sebulan aku tidak menjengah blog aku ni...hampir sebulan jugak kau tidak berinternet..
lama tu...ada yang rindu aku tak???ahaks!!!...tak apa lah aku tahu memang tak ada pun...hehehe..tak kisah lah...
Yang penting aku sihat dan ada lah sikit masa terluang...boleh nak update entry kt blog ni...
Banyak yang aku nak cerita...tapi nak mula dari mana ya...???
Apa pun aku dahulukan dengan ucapan...

SALAM MAAL HIJRAH
1433 H
SEMOGA TAHUN INI AKAN MEMBERI SINAR YANG LEBIH GEMILANG UNTUK KITA SEMUA....INSYAALLAH..!!!!


Selamat Menyambut Maal Hijrah.

Semoga Allah berkati segala-galanya....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers