PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Sabtu, Julai 21, 2012

~ Terawih Pertama Kami Sekeluarga ~

Assalamualaikum...

Selamat Berpuasa..
Cmner puasa u all hari ni?
Ke dah ada yang rasa lapar waktu ni..
Maklumlah waktu tengahari..
Semalam masih boleh makan..hari dah tak boleh..
Apa2 pun..hopefully..u all dapat menjalani ibadah hari ni dengan tenang dan sabar...

Semalam,u all pergi terawih tak?
Bagi kami sekeluarga,Alhamdulillah..dapat menunaikan ibadah itu dengan tenang..
syukur sangat2...
Tapi..satu perkara yang buat aku tak dapat menahan sebak..
semasa ingin memulakan sembahyang terawih.tetiba ingatan aku terus kepada arwah ayah..
bergenang terus air mata aku..
Tahun ini tahun pertama kami tanpa ayah..
Semoga ayah tenang disana...
rindunya aku dekat ayah...

Saat melangkah kaki keluar dari rumah untuk solat terawih semalam,aku rasa risau jugak..
errmm..boleh ke kedua2 puteri aku ni duduk dengan tenang?
takut pulak mengganggu jemaah lain..
Tapi..Alhamdulillah..kakak dapat solat dengan baik walaupun adik sedikit mengganggu..
Nasib baik diorang mendengar kata...Alhamdulillah..mendapat kerjasama yang baik dari puteri kami ini..
Tapi ayat lucu keluar dari mulut Aisyah..waktu tu belum pun lagi start solat Isyak..
"ibu..bila nak balik..Ecah dah lapar ni"..sambil pegang perut dia..
Hmm..minta maaf sangat2 ya anak ibu..kita keluar tadi tak makan malam lagi..nanti balik kita makan ya...

Ni dia..sempat lagi bergambar dengan telekung baru..
dengan warna kegemaran masing2..kakak warna pink..adik warna purple..
comel betul...
Harap2 malam ni pun macam semalam..

6 ulasan :

Aju Mohit berkata...

Alahai comelnya!!! Selamat berpuasa untuk Anum skuarga

Anum Shukri berkata...

@Aju MohitSelamat berpuasa juga buat Aju..

lynndAmya berkata...

al-fatihah utk arwah, moga dia tenang di sana..comel anak2 tu, hihi :) selamat berpuasa ye, jemput dtg blog sy Tq :)

Anum Shukri berkata...

@lynndAmyaAl-Fatihah..terima kasih..

nik ros berkata...

moga tabah yea dear.mesti sedih kan ayah dah tak de.tak pe.awk ade suami dan anak2

Anum Shukri berkata...

@nik rosSedih memang sedih..tp nak buat cmner kan..yang pergi tetap pergi..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers