PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Sabtu, Jun 30, 2012

~ Happy Belated Birthday ~

Assalamualaikum...

Dah lama ak updatekan....
Sori banyak2 ya sebab broadband hari tu dah limit kuota..hihihihi..
Ni baru baru boleh online tapi line tetap slow jer...
Apa pun aku nak wish dulu selama untuk aku...

HAPPY BELATED BIRHDAY BUAT AKU..
YANG KE....
PADA 26 JUN 2012
MAKIN HARI DAH MAKIN BERTAMBAH USIA..ALHAMDULILLAH MASIH LAGI ALLH PANJANGKAN UMUR AKU...
SYUKUR ALHAMDULILLAH...
SEMOGA AKU SELALU DIBERKATI DAN SELALU DILINDUNGI ALLAH..
TERIMA KASIH KEPADA KAWAN2 DAN KENALAN YANG SELALU MENDOAKAN AKU..SEMOGA ALLAH TURUT MEMBERKATI KALIAN SEMUA...
UNTUK MY LOVELY HUBBY...
TERIMA KASIH SAYANG ATAS SEGALA-GALANYA YANG SAYANG LAKUKAN UNTUK ISTERIMU INI...
UNTUK ANAK2 DAN HUBBY...
TERIMA KASIH...MAKAN MALAM ,MALAM TU MEMANG BEST...


Rabu, Jun 20, 2012

~ Pengalaman Di Hospital - Part 2 ~

Assalamualaikum...

Kita sambung lagi kisah aku kat hospital ya...
okeh!!..
Semasa dibawa ke katil bernombor 24 tu..macam2 bermain difikiran..
Apa sebenarnya terjadi kat aku ni..?
Kenapa sampai kena masuk wad?
Anak2 macam mana?
Dah la hubby ada final exam..
Aku tengok muka my hubby masa aku cakap yang aku kena masuk wad tu..muka dia dah berubah..
aku tahu apa yang bermain di fikiran dia..
Yalah..cuba u all bayangkan..situasi kami waktu itu..
Namun begitu...walau apa jua situasi kita waktu itu..jika kita sentiasa ingat padaNya..
InsyaAllah..Allah akan tolong kita...
Betul tak kawan2...??
Kami terima dugaan ini..itu ujian buat kami..
Banyak hikmah yang kami dapat daripada ujian ini...
Hurmm...aku ditempatkan dalam sebuah bilik yang hanya ada 4 katil jer..Bilik aircond..alamak!!!..risau jugak kalau asma aku menyerang..
Dan..bila masuk..huhuhu...aku sorang jer????
Maknanya dari pukul 3 pagi aku masuk..sampai pukul 4 pagi hubby temankan aku...
Bila misi masuk dah kena halau suruh keluar...so...terpaksalah..
Kesian anak2 sampai pukul 4 pagi tak tidur...
Bila my hubby dan anak2 balik aku hanya rehat2 kat katil..dah tak ngantuk nak tidur..tambah pulak aku sorang2...
Untuk pengetahuan u all..hospital ni adalah hospital baru..kalau tak silap baru awal tahun ni beroperasi..
Nasib aku baik...awal2 pagi dah ada pesakit yang menghuni katil sebelah..berteman jugak..
lepas tu sorang demi sorang masuk..sampai penuh 4 katil..
Kes aku dikategorikan sebagai GYNAE..korang tahu apa maksud tu???
Aku faham tapi tak tahu cmner nak jelaskan..kalau ada yang tahu dengan terperinci bolehlah tolong jelaskan...hehehe...
Okeh...
Oleh kerana tiada siapa yang akan menjaga puteri2 kami tu..kami buat keputusan suruh Mek atau Ma yang datang..terpaksa buat camtu sebab hubby nak exam...kalau tak kami tak akan susahkan mereka...
Bila nak datang..tiket keretapi habis...bas habis..al-maklumlah cuti sekolah...
Dan..oleh kerana tiada pilihan jugak..
selepas lawat aku kat hospital tengahari tu..my hubby dan anak2 terpaksa drive balik kampung untuk ambil Mek aku..
U all bayangkan...dari Johor ke Kelantan berapa jam...
tapi my hubby bertolak dalam pukul 2 petang..pukul 12 malam sampai kampung...
Tidur sekejap, selepas subuh bertolak balik Johor...
Alhamdulillah perjalanan lancar..Mek dan adik aku yang datang...
Petang tu..doktor sekali buat scan..kali ni Doktor Pakar..
Bila scan..masih lagi tak nampak..doktor cakap rahim aku kosong..
Dan sekali lagi doktor periksa jalan bawah..
Dia buat ujian ultrasound...masih tak ada apa2..
Lepas tu..dia seluk pulak dengan tangan..seksa betul...dah lah aku sakit..
Lepas dia buat camtu memanglah keluar darah...
Padahal dari semalam tu darah dah berhenti keluar..bila dia buat camtu darah keluar lagi..
sakitnya tuhan yang tahu...
Bila semua tu tak berhasil..mereka para doktor suspek aku MENGANDUNG LUAR RAHIM.
Ya!Allah...sekali lagi ujian dariMu..
Aku diminta membuat ujian darah sebanyak dua kali ..
Darah aku dihantar ke PATH LAB Kluang kerana keputusannya akan diketahui dalam masa 24 jam walaupun terpaksa keluarkan RM 25 untuk satu sampel darah..bermakna bila 2 sampel darah aku kena bayar RM 50..tak kisahlah tu..sebab kalau sampel darah aku dihantar pada hospital kerajaan bermakna 3 minggu aku kena tunggu keputusannya..
Untuk 2 sampel darah aku kena tunggu 4 hari...

Ini keputusannya...
Aku tak faham apa maknanya...
tapi doktor cakap aku tak mengandung luar rahim...
Alhamdulillah...
Tapi doktor jadi pelik sebab UPT aku masih lagi membuktikan aku mengandung...sedangkan bila scan dibuat..rahim aku kosong...????
Korang pelik tak????
Aku pun pelik....
Tiada apa yang mampu aku buat..hanya berdoa dan tawakkal sahaja kepada Sang Pencipta..



Selasa, Jun 19, 2012

~ Pengalaman Di Hospital- Part 1 ~

Assalamualaikum..
 
Hari ni dah 19 Jun..baru ada sedikit semangat nak update blog ni..
Tengok tu..wajah blog pun dah baru..cantik tak?
Kredit to Mialiana ..
 
Kita nak mula dari mana ya...???
Okeh!..nak cerita tentang pengalaman semasa kena tahan selama 13 hari di wad Kenangan 7A di Hospital Kluang.
Kalau u all ikuti blog aku ni..korang akan tahu kenapa aku kena masuk hospital..
tak tahu?
okeh..korang klik kat SINI...
Hah! betul tu..kalau ikut kepada Urine Pregnancy Test (UPT) aku memang hamil..
Tapi oleh kerana aku mengalami pendarahan..kes aku di refer ke hospital..
Sebab doktor Rafeah yang rawat aku tu tak nak apa-apa yang buruk berlaku..
So..malam 31 MEI tu..my hubby pun terpaksalah bawa aku terus ke hospital..
Masa kami tiba kat hospital tu..
Alhamdulillah orang tak ramai...
Setelah diambil tekanan darah dan sekali lagi buat UPT...
kami kena tunggu dalam 1 jam..bila keluara bilik rawatan..
uikkss...ramainya orang..dari mana diorang ni datang..
So...tunggulah..dari 1 jam dah hampir 2 jam kena tunggu ..
dah lah keadaan aku tak berapa nak stabil sebab rasa sakit kat perut dan ari-ari tak berhenti lagi..huhuhuhu..
Bila nama dipanggil aku di tolak dengan kerusi roda (tak larat nak jalan) ke Dewan Bersalin untuk scan...
Nak tunggu doktor scan..kena tahan kencing dulu..
bila aku masuk bilik misi suruh aku minum air dan tahan kencing..
Adoii..dah lah bilik tu sejuk...
U all bayangkan...dari pukul 12 malam sampai ke pukul 2 pagi aku kena tunggu doktor untuk buat scan..
Dah lah dengan perut yang sakit dan kena tahan kencing...
Doktor sorang jer..kena tunggu sebab banyak kes orang nak bersalin...
seksanya rasa...
Bila doktor dah ada kena tunggu giliran pulak...
tiba giliran aku doktor dah ngantuk2 dah..
Bila scan tak nampak..
korang bayangkanlah apa dia buat...
periksa jalan bawah lah..apa lagi...
sakit betul..
Kejap jer dah siap terus dia kata..masuk wad...huhuhuhu...
Bila urusan daftar wad selesai..pukul 3 pagi 1 JUN baru dapat masuk wad...
Yang paling aku kesian..kat my hubby dan anak2...
terpaksa tunggu lama untuk selesaikan...
Dugaan datang bertimpa-timpa..
dah lah my hubby ada final exam..
anak2 siapa nak jaga..???
aku kat wad...
 
Muka menahan sakit...
anak2 setia menanti...
 Terima kasih my hubby dan anak2 kerana selalu beri semangat..

P/S: akan bersambung...


Ahad, Jun 03, 2012

~ Tertekan ~

Assalamualaikum...
Maaf ya kawan2...waktu dan saat ini masih lagi bersiaran dari Hospital Kluang...
Masih lagi ditahan disini dan tak tahu bila boleh keluar..
Maaf,fikiran agak tertekan..mungkin banyak sangat tekanan dan ujian yang dihadapi dalam tahun ini...
Ya!Allah aku hanya berserah padaMu.
aku tahu Engkau tidak akan menguji hambaMu ini jika hambaMu ini tidak mampu menghadapinya...
saat ini masih belum lagi mengetahui status kandungan aku ni...fikiran agak tertekan..
Namun terima kasih suamiku kerana sanggup bersusah payah untuk isterimu ini walaupun sayang sebenarnya berada dalam dalam situasi yang susah juga...
InsyaAllah ,Sayang kalau kita bersabar akan ada ganjarannya untuk kita...semoga kita selalu dalam lindungan Allah.
Kawan2....doakan agar kandungan saya selamat ya...
terima kasih..

Sabtu, Jun 02, 2012

~ Ditahan Di Wad Kerana Bleeding ~

Assalamualaikum..

Sekarang aku kat wad Kenanga 7A...dah 2 hari disini..
nk tahu kenapa?
Malam jumaat lepas,aku sekali lg ke klinik kerana sakit lg di bahagian ari-ari..
so doktor cadangkan untuk buat ujian air kencing...
hasilnya...positif aku mengandung..
Alhamdulillah syukur sangat2..
tapi, aku terpaksa mendapatkan rawatan lanjut di Hospital Kluang kerana berlaku pendarahan..
so dah 2 hari aku disini..
ujian air kencing positif aku ngandung tapi bila scan memang tak nampak apa2 ...
aku jadi risau...
apa2 nanti aku akn updatekn sama ada kat fb atau blog ya...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers