PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, Ogos 31, 2012

~ Bahaya Paracetamol dan Alternatifnya ~

Assalamualaikum..
 
Tentu ramai yang dah tahu akan bahayanya paracetamol atau panadol atau actifast ni ya..
Saya ingin berkongsi satu pengalaman yang dialami oleh seseorang..
 
 

"Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain. Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan. Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman. Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda. Panadol adalah sejenis "painkiller" , semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan. Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin? Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang "biasa" ini ke dalam mulut anda. 
Sumber : kat sini

Disini..saya ingin kongsikan lagi...
kerana ada lagi alternatif lain yang boleh kita cuba untuk menghilangkan kesakitan yang kita alami..InsyaAllah..

u all boleh cuba mengamalkan minum kopi..
tapi kopi ini bukan sebarang kopi..
ini adalah kopi mineral...

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat meng galakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya.
 kopi ini tidak mengandungi GULA dan BAHAN PENGAWET.
intuk info tentang kopi ni klik entry ni ya

Satu lagi alternatif untuk kesihatan ialah..

Krim Nano BIO EVER

Krim Bio Ever ni 100% dr herba iaitu ekstrak (SPF++) pegaga, daun kaduk, pitera beras, soya bean, aloe vera & ginseng. Di adun dgn cream teknologi nano, so sgt halus dan sgt2 cepat meresap dlm salur darah... ia akan membawa kebaikan2 ekstrak herba2 tadi bersama2 ngan oksigen (perjalanan darah yg lancar bermakna oksigen juga bnyk di bawa bersama) So sel2 kita akan di 'induce' dgn kebaikan ekstrak herba2 tu & juga oksigen. Bila sel2 kita bnyk oksigen dan cukup nutrien, ia ' terpaksa' jadi sihat & segar. Sel2 yang sihat dan segar ini secara umumnya akan buat 5 tugas ni
i) buang toksid
ii) lawan sel2 yg 'jahat' cth sel kanser, fibroid, cysts dll
iii) produce & renewal cells - beranakkan sel2 baru ...
iv) tingkatkan metabolisme
v) balancekan hormon ...

untuk info lanjut ttg krim ni boleh klik entry ni dan cari dalam blog ni testimoni2 pengguna bio ever..InsyaAllah akan membantu...

Untuk info lanjut tentang produk2 ni boleh hubungi saya..
InsyaAllah..hanya dengan izin Allah..
Seseungguhnya kekuasaan Allah tiada had dan batasannya...
Hargailah kesihatan kita..


~ Salam Kemerdekaan 2012 ~

Assalamualaikum...

SALAM KEMERDEKAAN NEGARA KE 55 



SEMOGA KEMERDEKAAN AKAN TERUS BERKEKALAN..

MOHON DARI SAYA..
KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA NI..
KEKALKAN KEDAMAIAN DAN KEHORMONIAN YANG KITA KECAPI..
JANGAN CEMARI DENGAN PELBAGAI AGENDA  YANG TAK BERFAEDAH

NIKMATILAH ANUGERAH ALLAH DENGAN SEBAIKNYA..
SYUKUR ATAS KURNIAN ALLAH...

UNTUK ADIKKU...
MAHAFIZUL IMRAN BIN MAHMUD
SELAMAT MENYAMBUT HARI KELAHIRAN..
SEMOGA AKAN TERCAPAI SEGALA CITA2..
BALAS JASA MEK DAN ARWAH AYAH KITA..
HAPPY ANAK MERDEKA..!!!!!

Selasa, Ogos 28, 2012

~ Syawal 2012 ~

Assalamualaikum..

Hamboiiiii....!!!!!
raya sakan nampaknya tuan blog ni ya...
sampai blog pun dah lama tak update ya..

hehehe..tak lah sakan berayanya..tp almaklumlah..kalau dah berada kat kampung kan...
nak buka blog pun tak sempat..nak berfb pun jarang2 jer..
ok..kite cerita pasal raya ya...
Raya pertama...
Pagi raya kami beraya diteratak bondaku..
raya tahun ni semua adik beradikku pulang...kecuali kakak sulung aku yang sampai kampung pada malam raya ke 2...
Pagi raya kami solat sunat hari raya di madrasah berdekatan dan selepas itu kami menziarahi pusara arwah ayah..
tahun ni tahun pertama tanpa ayah..
semoga arwah tenang disana...
Al-fatihah..

Selepas sessi bermaafan..sessi bergambar pula...
Ini gambar kami tahun ni..
beraya dikampung...

Ni..my family...
tak cukup lagi tu..

Lepas bergambar..serbu pula meja makan..
hihihi..sori..juadahnya tak sempat nak disnap gambarnya..
yang ada pagi tu ialah.
nasi himpit kuah kacang,rendang ayam,puding triffle,ketupat daun palas dan macam2 lagi..
tengaharinya..kami masak nasi jagung...

Petang raya...
kami bergerak ke rumah my hubby pula..(rumah mak mertua lah tu..)
kebetulan..keluarga sebelah abah mertua ku ada bersama...

keluarga sebelah abah mertuaku..
yang keluarga sebelah mak mertua..tak sempat nak bergambar..




Sabtu, Ogos 18, 2012

~ Salam Aidilfitri 2012 ~

Assalamualaikum..

Sekarang ni kami sekeluarga dah berada dikampung..
Alhamdulillah..kami selamat sampai ke kampung...
terima kasih kepada kawan2 yang mendoakan keselamatan kami...

Dikesempatan ini...
kami sekeluarga ingin memohon AMPUN DAN MAAF..
Sekiranya...
sepanjang kami mengenali u all samaada secara realiti atau di alam maya ini..
kami ada melakukan kesalahan yang boleh membuatkan u all terasa atau sakit hati...
AMPUN DAN MAAF KAMI PINTA...


SALAM AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN
DARI KAMI SEKELUARGA

Alhamdulillah..kami akan beraya dikampung sehingga 7 syawal...

Ahad, Ogos 12, 2012

~ Ibu Mengandung,Bersalin dan Berpantang ~

Assalamualaikum..

Mood sekarang mood untuk balik kampung...
ooo....balik kampung...
Tapi..sempat lagi aku nak kongsikan testimoni pengguna2 Bio Ever dan Kopi Mineral dan juga V3SR ni ya..
u all jangan segan2 pulak nak baca..
kot ye pun u all tak memerlukannya..boleh jer u all sebar2kan kebaikan produk2 ni..
Alhamdulillah...
Semoga kita mendapat manfaat daripada perkongsian ini..

Ada orang bertanya..kopi mineral,V3SR dan bio ever ni sesuai tak untuk ibu mengandung..
ok ya..kawan2 semua..dua produk ni memang sesuai untuk ibu mengandung,ibu yang menunggu masa untuk bersalin malah sesuai untuk yang berpantang...
 

Testimoni 1

Bio Ever + Mineral Coffee teman sepanjang kehamilan & berpantang. Susu perahan lebih pekat. I like!

 sapa kata org pregnant & dlm pantang tak leh amik Mineral Coffee + Bio Ever ni...meh baca sharing dari ibu yg baru seminggu bersalin anak ke 4 ni...


Puan Azwani Aziz...konsultan hebat yg gigih sgt2..dalam sarat tunggu hari tak sampai brp minggu nak bersalin...1 set bio ever setel dlm 2 hari

Sharing dari Azwani Aziz  lagi...
"Spanjang khamilan amik bio-ever mmg superb! Pinggang x lenguh, muka dah XDE shabby, pori2 smkin halus... Bla minum Mineral Coffee wit Garam Mineral hsilnya smakin mgancam. No More overweight smpi kne marah ngan mici. Xde letih, xde busan mind blowing n smua keje siap b4 bsalin. Pg nak BESALIN pun smpt minum secawan. Dr jam 8am~2pm prut x mkn apa2 tp dah nyusukan bby bdn masih blh btahan! sape x cuba mmg RUGI!"

Sesuai utk ibu mengandung, menunggu masa nak bersalin malah sesuai gak dalam pantang.

Hasilnya......air susu pun jadi pekat. Baru la kenyang baby minum susu ibu yg berkualiti :)

Testimoni 2
 10 ogos 2012 genap smggu ank perempuan saya Nuyun Hasbullah berpantang.. proses kelahiran secara opration.. byk org ckp ssh nk jaga klau opration nie... tak boleh makan JAMU... ssh nak baik...Saya ambil keputusan suruh dia minun LICTO-LIT, pki BIO EVER dan makan MAHARANI...alhamdulillah semakin hari dia semakin baik...yang best nurse dtg rumah.. nurse cakap "jahitan bersih..tak ada darah...tak ada bengkak..rahim pon cepat kecut..biasanye mesti kt opration tu ada skit darah atau bengkak.." yang lagi best susu byk..bby pon sentiasa kenyang...Thnk you Allah



 Testimoni 3
25thn - Start guna BE after 10days bersalin kot..gerun tengok my perOt after bersalin..kasar2,hitam2,berparut truk gak la (sbb masa ngandung gatal tgn sgt dok garu2) hehe..pastu my beloved kaklong Farah Wahida suruh try sapu BE ni..beli la 1 kotak 50g tu..sapu2..Alhmdulillah,dlm masa seminggu je kot dpt rasa kesan dia..even bkn totally change..tp perOt dh rasa lembut n kulit halus sgt..parut2 pun cm berkurang..itu kisah perOt :)

ni kisah tgn plak :)
~~masa dlm pantang..tgn kiri lenguh sgt2 sbb always pegang anak time breastfeeding kn..pastu try la sapu BE..Alhmdulillah,besoknye tu "aik..smlm sakit sgt,pg ni smpai dh lupa tgn tu sakit sbb dh x rasa lenguh2 lg.."..hehe..syukur :)

ni plak kisah blkg leher :)
~~~biasanya sakit ni org ckp slh bantal la..salah tdo la..lbh krg cmtu kot..mau 3 hari baru nk baik..sapu2 BE Alhmdulillah,sapu mlm pg besoknya dh baik :)

~~my cute hero.Adam Muqri sakit perOt n susah nk buang air besar..
kaklong said "hang sapu la BE tu kt perOt Adam"..
sapu2,Alhmdulillah after few minutes dh beyak2..hehehehe...

~~baru2 ni sy sakit perOt,pedih ulu hati sbb ada gastrik..after berbuka je memang rasa sakit sgt..pastu teringat BE..sapu2..
Alhmdulillah,krg dh rasa sakit tu :)Now,anak baru nk masuk 3 bulan ~ perut yg hitam2 lps bersalin dulu warna dia dh back to normal..bestnyeeee :)bkn perOt je..ketiak pun dh x hitam2 lg..putih berseri..heeee~
Bio~Ever memang mantopppp!!!
 
via Smart Tycoon Group 
 
Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan..InsyaAllah..
Sebarang pertanyaan boleh PM saya...

Khamis, Ogos 09, 2012

~ Keistimewaan Kopi Mineral ~

Assalamualaikum..

Aroma istimewa Hai-O Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat meng galakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Hai-O Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi. ==> Ini info rasmi dr syarikat!! Nak info mellelehhh?? Kenapa smpai aje di stokis, terus habis?? Kenapa kita masukkan kopi mineral ni sebagai salah satu produk slimming??

i) Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat). Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum terus garam buluh ni sb rasa dan baunya tak sedap... tapii.. bila garam buluh terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! ini yang sgt special!!

ii) Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) . That's why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyanggggg je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak...Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral - tidak lagi... Hmmm... meh secawen!!

iii) Sel2 badan kita buat 'kerja' secara optimum dlm keadaan yang beralkali, so sel2 yang dah tak berapa optimum buat kerja akan aktif balik...itu la pasal ada testimoni minum kopi mineral seminggu (2kali sehari)..yang kencing manis reduce sugar level dari 11 kepada 7 takhal org diabetis takut woo nak minum 3 in 1!! pastu kalau biasa2 ada bisa2 tumit dan lutut...pas minum hilang la pulak bisanya (itulah kerja asid)...

iv) Kalau badan anda banyak toksid, dan anda bukanlah pencinta air mineral (minum 3L-5L sehari)..maka kalau sapu Bio Ever mungkin menyebabkan naik ruam di kulit, so utk bagi cepat sikit flush toksid tu, kami galakkan minum garam buluh...dah kalau tak boleh telan yang biasa, meh la minum ngan kopi ni (biasanya sy akan tambah sikit lagi garam mineral dlm kopi ni)

v) Bagi peminum2 kopi tegar, Kopi mineral mmg mabelesss.. Cukup rasa!! Kalau anda rasa2 nak demam..tengah berdedar2 panas tu, minum 1 cawan kopi mineral panas... dlm setengah jam berpeluh2 then insyaAllah beransur2 lega..

Perkongsian dari Coming SSM Salina Othman - emaknya tak main jual 1 kotak... kalau jumpa kawan2 esp yg kencing manis/darah tinggi terus je dia kata ambik terus 3 kotak utk buat ubat..ni boleh minum utk sebulan, baru 80 hengget.. Nt dah baik kencing manis tak yah makan ubat... Makan ubat kimia banyak2, telinga boleh jadi pekak (haha..ni den tambah)... ok cukup la tu kot...
kredit to sis Norazlin Nordin

untuk sebarang urusan pertanyaan atau ingin mendapatkan kopi ini boleh PM saya..


Rabu, Ogos 08, 2012

~ Bio Ever Dan Gout ~

Assalamualaikum..

Tajuk kat atas pasal GOUT..
Sape tahu Gout tu sakit apa?
Jom google.

Penyakit Gout merupakan satu bentuk arthritis yang disebabkan oleh hyperuricemia. Hyperuricemia ditakrifkan sebagai aras plasma urate (asid urik) melebihi 420 μmol/L (7.0 mg/dL); hyperuricemia adalah ciri-ciri utama gout dan pasti ada bagi penyakit gout walaupun aras asid urik yang tinggi tidak semestinya bererti seseorang itu akan mengidap penyakit gaut.


  Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi bengkak, panas dan amat sakit hingga ada sesetengah pesakit tidak boleh berjalan. Malah, kesakitan ini boleh berlanjutan beberapa hari dan hanya hilang dengan pengambilan ubat.

Jom..kita kongsi pula testimoni pengguna Bio Ever,V3SR

KONGSI MANFAAT V3SR
PENYAKIT GOUT KETURUNAN

BY : Zuraidah Mohamad Yasin
Dah hampir 2 bln rasanya saya tak menjejakkan kaki di unit kecemasan hospital Kajang. yelah sejak suami saya mula berVS3R hampir 2 bln lepas. suami saya merupakan pesakit gout tegar dan keturunan. sblm ni hampir setiap hari menelan pil tahan sakit dan paling kurang sebln sekali ke unit kecemasan. Alhamdulillah walau hanya seminggu berv3sr banyak yg telah berubah dlm hidupnya dan hidup saya serta anak2. kami dah tak melihat dan mendengar jeritan kesakitannya di tgh mlm lagi. dia dah tak bertongkat lagi. sgt ceria dan boleh dikatakan dah tak nampak derita diwajahnya. kesimpulannya berv3sr dgn izin Allah bukan saje kite rasa sihat tapi boleh buat org disekeliling kite bahagia juga. Terima kasih Allah. Alhamdulillah...

By : Nurtasnim Ismail
 As'kum semua..sy nak shre sesuatu ngan kwn2 semua..mak saya sakit sebelum raya msk wad seminggu..mlm raya baru balik tu pun jenuh minta kat DR..raya taun ni pun tak meriah lgsg..nak buat mcm mana kan..mak sy pengidap kencing manis n tekana darah rendah..selain tu mak gak sakit dlm perut n pinggang akibat jangkitan samapai tak boleh bgn..kaki mak bengkak n susah nak jalan sebab gout..kami anak2 beli mcm2 produk supaya mak sihat..saya ada dgr kehebatan satu produk ni tapi tak penah cuba..kemudian saya jumpa CDM Norazlin untuk tau tentang Bio Ever ni..saya pun beli sbb nak sgt mak sembuh..selepas sapu BIO EVER kat beerapa tempat sakit mak makin teruk tapi saya tawakal untuk teruskan juga..dan Alhamdulillah selepas 2 hari mak saya dah boleh bgn dan siap masak nasi lagi..syukur Alhamdulillah...terima kasih Allah..terima kasih Bio Ever...

Semoga dengan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan..
InsyaAllah..semoga Allah permudahkan..

~ Menu Ramadhan Ke 18 ~

Assalamualaikum...

Puasa tak hari ni?
Mestilah puasakan...
Hurmm..raya pun dah tak lama lagi kan..
cmner persiapan u all ya..dah settle ke semua..
aku ni masih belum sediakan apa2 pun..
cuma ada beli baju untuk anak2 sorang satu.. 
tu pun secara tak sengaja window shopping kat Plaza Angsana..

Semalam..
aku berbuka dengan menu paling simple.
sebab aku sorang jer bersama anak2..
coz..my hubby tak ada..
kena kursus lagi...
ok..my hubby ya..
lepas ni tak ada kursus lagi kan sebab dah dah lebih 10 hari dah kan..
kalau ada lagi kelain lah tu kan..
hihihih..gurau jek..

Ni lah menu semalam..
Mee Kuah dan Kopi Mineral..
Dulu..
1-15 ramadhan..kami bantai air batu je untuk berbuka..
sekarang..NO MORE air batu ya...
untuk kesihatan..
kami minum KOPI MINERAL..
badan rasa lebih ringan,bertenaga dan tak rasa lapar walau seharian berpuasa..
tiada istilah letih lagi..Alhamdulillah..
Bersahur pun mesti ada kopi mineral..
sekarang ni pun..kami jarang dah makan nasi masa sahur..
kami bangun sahur minum kopi mineral jer..

u all tak nak cuba ker???
sesuai untuk ibu mengandung juga ya...
Kalau u all nak tahu..
dalam masa 3 minggu ni..aku dah lost 6kg..
Terima kasih Allah..kerana menemukan aku kepada KOPI MINERAL dan BIO EVER.
Alhamdulillah..semuanya kerana kuasa Allah..


Selasa, Ogos 07, 2012

~ Testimoni Bells Palsy ~

Assalamualaikum..

Jom kita kongsi satu testimoni ni...Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan..InsyaAllah..
 
Testimoni Bells Palsy 
Bells palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas. Muke akan senget sebelah, rasa kebas, mata xboleh katup, lidah xde rasa semua ni di sebabkan saraf muke yg tidak boleh berfungsi.
Cerita nya adik saya sendiri yg kena tau April baru ni, sedih saya ms dia inform,
nasib baik dia bgtau cepat walau masa tu mmg sy xstart biz lagi pun
so sy tringat Bio Ever trus ty Vid Vita sbb bgus utk sakit saraf kan, time tu waktu da suntuk sbb sy kn g Aussie so jumpa kat KLIA suh dia try pakai. Masa tu mmg nmpk sgt muke adik senget seblah. sedih sgt

so lepas seminggu saya blk trus follow up, time tu da byk improvement
then lepas sebulan dia kate dah ok, da bole tutup mata, dah bole rasa
dan plg best bila adik ckp bila appointment dgn dokte..dokte cakap
"wahhh u byk improvement ya xmcm org lain..u ada guna ape cepat baik camni"..
Alhamdulillah dgn asbab Bio Ever Allah sembuhkan adik saya.. suke dengar cmtu,
sbb dah baik dr problem tu, yela muda lagi kan.. mst la
mengganggu kerja. Nk jumpa orang pun kurang konfiden.

Alhamdullah mmg sangat berguna, wajib ada dlm rumah BE nih, sape xde lagi mmg rugi...selain bole guna utk macam2 benda yg simple mcm luka, bengkak, kejang, senggugut tu mmg settle cepattt je. Mak guna untuk cantik Intim anak guna utk minda dan luka2 klau jatuh.

Selepas menggunakan Krim Bio Ever
Bismillah~~~
Hari tu saya ada cerita pasal adik yang kena Bell Palsy kan
So ni la gambar adik ku itu Ummi Nafingah UR's .
Alhamdulillah da normal semula dari Bell Palsy nya
Doakan ummi sihat selalu ye..
Now kulit pun dah semakin cantik
parut2 da kurang, n berat badan dah byk kurang.
Dari nak baikkan sakit tapi dapat full package
CANTIK, SIHAT, INTIM
moga kita semua akan menyebarkan kebaikan
yg kite dapat kpd org lain..supaya semua dpt merasa...

Aminn TQ Allah
 
 Kredit to Jaja Fuad

Isnin, Ogos 06, 2012

~ Bio Ever dan SLE ~

Assalamualaikum..

U all pernah dengar apa tu penyakit SLE..??
Aku dah lama dengar tapi tak tahu apa tu SLE..
tapi bila aku masuk jer satu adikHidayatul Afzan ni..
aku terbaca post dia ttg kwn dia yang sedang tenat SLE..
so aku google lah..

SLE ni dikenali sebagai penyakit seribu wajah..
SLE ialah penyakit kronik autoimun di mana antibodi dalam tubuh pesakit yang sepatutnya melindungi badan untuk melawan penyakit tiba-tiba `berubah’ dengan menyerang sel badan atau organ manusia. Dalam kata lain, ia satu gangguan sistem imun membabitkan sistem imun itu sendiri melawan bahagian-bahagian tubuh yang sepatutnya dilindungi.
KEBANYAKAN pesakit SLE mula menderitai penyakit itu dengan kemunculan ruam merah pada muka atau tubuh badan.
  ok..
aku kongsi pula satu testimoni pengguna Bio Ever yang ada SLE ni..semoga dapat memberi manfaat kepada penghidap SLE..

Sekadar berkongsi 3
Pertama sekali memanjatkan kesyukuran kepada Allah Yang Maha Kuasa kerana semua yang terjadi dengan izin Nya....
Masih mengenai kebaikan krim Bio Ever yang hebat ini. Hari ini saya sangat gembira dan sebak kerana dengan perkongsian yang saya berikan telah menyelesaikan masalah dan tidak secara langsung memberi kegembiraan , kebahagiaan kepada kawan baik saya ini.
Semasa saya bercerita kepada beliau mengenai Be, kebetulan beliau baru blk dr membuat pemeriksaan darah di klinik UTM setelah pihak klinik luar meminta beliau berbuat demikian kerana tak pasti apa penyakitnya. Apa yg dpt lihat oleh doktor terdapat spt butterfly rash di muka, memang saya persasan sgt muka beliau memang selalu merah walau dlm keaadaan biasa. Byk kemungkinan bila ada wujud tanda2 ini tp semuanya kena tunggu keputusan blood test.
Pada keesokan hari beliau memberitahu nak mencuba BE katanya untuk mengurangkan berat badan coz saya ada bercerita pasal testimoni tentang pengurangan berat badan. Dlm masa dia memakai Be sebagaimana yg saya sarankan keputusan blood test dah dapat (dlm masa 3 hari), pihak klinik meminta beliau ke hospital untuk pemeriksaan lanjut kerana kandungan darahnya tidak normal/pecah2. Kemungkinan yg ada SLE……tak pasti kena rujuk ke hospital dahulu. Saya jumpa dia dan menceritakan kerisauan beliua sekira apa yg diberitahu oleh doktor benar2 akan terjadi, macamana dgn anak2 dia yg masih kecil. Saya beritahu dia apa kata awak guna BE ni dgn istiqamah dan minta dgn Dia Yg Maha Kuasa agar semuanya ok. InsyaAllah Be ini akan membetulkan semula peredaran darah, kita berusaha serah kepadanya utuk mengizinkannya.
Setelah 3 minggu menggunakan BE memang byk perubahan pada diri beliau, dimana muka dah tak merah lagi.Saiz badan dia pun dah nampak pengurangan dia sendiri mengiakan dan dia suka sgt dgn BE.
Tadi dia pergi membuat pemeriksaan darah di hospital, sesuatu yg susah nak percaya, dimana doktor sendiri tidak percaya kerana report dr klinik UTM jauh berbeza dgn yg mereka dapat. Darah beliau tidak ada apa2 masalah, normal…... Butterfly rash/muka merah spt dlm report juga doktor tak dpt kesan memang dah tiada, masalah kesihatan spt dlm laporan pun memang dah ok……Doktor macam tak percaya dgn senario ini. Malah berat badan beliau pun dah turun 6 kg dlm masa 3 minggu lebih. Nurse bertanya kak pakai apa boleh turun berat macam ni….makan herba life ke?
Tak saya cuma pakai cream Bio Ever shj…kemungkinan sebab saya sapu cream ni darah saya normal balik dan berat badan turun dgn izin Allah. Apa2pun doktor nak juga buat pemeriksaan darah lg pada bulan Mei nanti….Tapi bagi kawan saya ni dia rasa memang dia tak sakit sebab simpton sebelum ni semua dah tak ada lagi, dia percaya memang darah dia dah normal balik. Alhamdulillah saya dapat rasakan kegembiraan beliau ….. BE memang hebat Terima Kasih Ya Allah.
 Kredit to Norulhuda Hamid

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya...



Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers