PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Isnin, Julai 26, 2010

hantu,jin,makhluk halus....

          huhuhuhu......haru biru...apa semua ni..ntahlah..cmner nk mula ni..ermmm...cmni lah..ni pengalaman aku sendiri..semenjak dua menjak tiga menjak...huhuhu..lama gak tu ek...aku pun tak tahu nape lengan aku sebelah kiri ni selalu kebas..dari siku sampai hujung jari..sampai nk pegang pisau kupas bawang pun x boleh lama2..haru ni...pegang kejap pastu letak balik pastu pegang balik...cam ada arus letrik je mengalir kat tangan..kalu ada betul2 leh gak buat cas bateri telefon  kn..hihihhi...apa daaa...rasa ni aku rasa sejak melahirkan anak pertama lagi tapi x lah kuat sangat cuma jari hantu jer rasa tu pun kat hujung jari jer..masa tu aku x amik kisah pun..tapi lama2 lepas lahir anak ke2 jadi cam teruk pulak..ni tak boleh jadi ni...so..aku balik kampung lah dengan tujuan nak mengurutlah..mak mertua aku pun panggillah tukang urut merangkap bidan kat kampung sebelah..datang lah dia nk urut aku..
        nak dijadikan cerita...hmm...masa urut kat bahagian kaki,paha..ok jer..best pulak..ringan rasa...tapi bila sampai tang tangan kiri...lalu berkatalah makcik tu.."gapo ni...ni buke sakit urat ni..ado bendo lain nih,"aku dah mula rasa lain...hei..mak cik ni nk takutkan aku lak..hhuhuh..mak cik terus baca ayat2 suci Al-Quran...makin berdebar2 aku..hish!apa pulak yang nak tumpang badan aku ni...tumpanglah bas ke kereta ke..berlambak kenderaan kat dunia ni....mak cik tu kata dia boleh rasa ada benda lain kat badan kita..maksud dia ngan benda lain tu hantu ke jin ke makhluk halus ke..apa2 ker yang sewaktu dengannya..tapi dia x boleh nak berubat lah...aku pun rasa cam sesak nafas lah pulak..(mana inheler aku ni)sabar2....tenang...aku pun turut baca ayat2 suci..selawat,zikir...tapi masa tu badan aku dah menggigil satu badan..ntah..tetiba jer rasa sejuk sesangat...huhuhuhu...tapi aku lawan..aku terus jer baca...org2 kat umah tu dah panik..terutama mak mertua aku..kak ipar aku pulak x habis2 muntah..gitu lak..dia memang cam tu...kalau ada kes2 mcmni dia mmg akan terasa..muntah lah sendawa lh...bapak mertua aku lak pergi cari tok bomoh...hihihi..kelakar pulak..cam dalam drama..tp bomoh yg di cari tak ada kat umah..keadaan aku masa tu ok skit..mak cik tu suruh aku genggam sejenis benda kat tangan aku..apa ntah tp untuk menghalau benda yg ada kat badan aku...masa tu aku rasa tangan aku dah besar paha...bayangkan lah...rasa jer bukan nampak..
     hubby aku pun cuba jugak nak ubat aku..(ada tokoh nampak)tapi tak berjaya..oleh kerana hubby aku seorang yang cepat panik dia pun telefon lah mak ayah aku kat umah,maklumkan keadaan aku..dalam masa yang sama mak cik tu mencadangkan orang yang boleh mengubati aku..laa...rupanya sedara aku jugak..x tahu pulak kami dia boleh ubat orang..kami hanya tahu dia ni yang hanya pergi balik mekah jer..bawa rombongan haji.jadi aku pun dibawa pulang ke umah mak ayah aku...masa tu jam dh pukul 10 mlm..bila sedara aku tu sampai dia terus berkata..."mu sakit gapo ni..ni buke sakit biaso ni"lepas dia cakap cmtu..terus dia menepuk2 belakangnya..dia rasa sakit kat bahagian pinggang...kata dia benda tu lawan dia...msa tu aku rasa biasa jer..aku senyum..dia terusmengubati aku..baca ayat suci al-Quran..sambil menekan belakang aku dengan sejenis kayu yang digunakan untuk mengubati pesakit yang terkena gangguan macam aku..aku x rasa apa pun masa tu..x sakit....x pulak menggigil..puas dia cuba untuk berhubung dengan benda tu..x nak keluar....degil betul!!!tetiba jer pembantu dia(anak dia)terus menerkam ke arah kakak ipar ku..dengan langkah silat..terkejut aku..lain pulak yang diserang..tp sekejap jer..lepas tu x ada apa2 yang berlaku..sampai sekarang aku x tahu ada lagi ke tak benda tu..tapi tangan aku masih kebas..
      dan..beberapa malam lepas aku mimpi jer..mimpi jumpa ngan ular...banyak sangat..besar kecik semua ada..dan sebelum kejadian ni pun kami selalu mendengar bunyi guli kat atas syiling umah..dannnn...apa yg aku tahu bila kita bermimpi mcm tu dan mendengar cmtu..itu tanda kita di ganggu makhluk lain...jin,hantu,makhluk halus...Ya!Allah....minta dijauhkn..Kau lindungi aku dan keluarga ku..amin....

Isnin, Julai 19, 2010

jejalan...

Ahad lepas...sebenarnya tak tahu nak g mana...dalam x tahu nk g mana tu ader jugak dua pilihan..my hubby beri dua pilihan..nk g Kluang main bowling ker nk g Tropikal Village..soooo...oleh kerana we all ni x pernah berkunjung ke sana..maka hari tu sampailah kesana dengan perjalanan yang x samapai pun 20minit...dekat jer...
pintu masuk....silalah masuk tengok2...

ahaks!dah sampai hollywood....

aik!sampai mesir pulak...

menara eifell....

tembok besar china....

seronok kakak n adik main...ngan replika kartun...macam2 ada...

Jumaat, Julai 16, 2010

kebahagiaanku..

Setelah hmpir 9 tahun menyulam cinta,akhirnya tanggal 20/1/05..aku sah menjadi isteri kepada teruna idaman hati....hihihi...syukur kepadaMu Ya!Allah...amin..dan...setelah 5 bulan berkahwin aku telah disahkan mengandung..terima kasih sekali Ya!Allah...walaupun mengalami alahan aku hadapinya dengan sabar...Alhamdulillah!selama 9bulan mengandung....tanggal 8/1/06...aku selamat lahirkn seorang bayi perempuan yg seberat 2.89kg..kami namakn Nurain Batrisyia..


Setelah Ain berumur 3 tahun...aku sekali lagi disahkan mengandung..Alhamdulillah...kandungan yg ke 2 pun aku alami alahan jugak..huhuhu.tp xper lh...setelah 9 bulan...Nuraisyah Batrisyia dilahirkan...Alhamdulillah!!!




Nurain Batrisyia..



Nuraisyah Batrisyia..


Khamis, Julai 15, 2010

UTM-PSDC..

aku jejakimu dengan segunung harapan...cewah...Alhamdullillah..aku tak keseorangan disana..ehemm..cik abang ada sekali.jangan jeles..hihihihhi...seperti di upper six n lower six..kami bersama..banyak betul dugaan dan rintangan semasa belajar kat sana..huhuhhu..tapi Alhamdulillah..aku mampu hadapinya..akhirnya tahun 2004 dapat jugak aku miliki diploma....terima kasih!
sekolah menengah sultan ibrahim satu..


lower six n upper six aku di sini..2 tahun aku di SIS..banyak yg kutemui..termasuklah CINTA..hahaha...di SIS aku temui cintaku...macam2 perasaan yg ada...suka,duka,sedih,gembira...terkejut pun ada...hihihi...

....KITA DITAKDIRKAN JATUH CINTA....

Ku tak tahu mengapa
Tiba-tiba sahaja
Di dalam hati ini sering rindu padamu
Ingin kumeluahkan, tak berdaya


Ku tahu engkau jua
Sangat sayang padaku
Kaupun sering merindu
Bila tidak bertemu ternyata kau dan aku
Punya rasa...


Kau dan aku sudah ditakdirkan bertemu
Dan tiba-tiba kita jatuh cinta
Ini semua sudah suratan ilahi
Dan kita harus tabah hadapi kenyataan


Biar... apapun terjadi
Aku... harap engkau tabah...
Menerimaku sebagai teman barumu
Semoga kita saling sayang, bahagia...


Usahlah engkau pergi
Semadi di hatiku
Masih menyayangimu, oh sayangku...
Bila sehari tak jumpa, aku rindu...

hhmmm...ingat lagi lagu ni?ni lah lagu yg popular masa aku bertemu dengan si dia..mmg betul2 kena lah dengan kami pada waktu itu..lagu ni buat di dia..MOHD SHUKRI MOKHTAR..
sekolah menengah perempuan...


zaman remajaku bermula di sini...nostalgik betul...macam2 yg aku perolehi..so sweet..kawan2,guru2..saling menyayangi..aku juga aktif dalam bola jaring sama ketika di sekolah rendah dulu...kalau nk di tuliskan disini mmg x terdaya..bnyk betul kenangan di SMP..segala suka duka aku lalui...

sekolah ku...

sekolah kebangsaan kedai tanjong..


zaman kanak2 ku bermula disini...selepas tadika..masih aku ingat lagi..kenangan di SKKT...saat aku menyertai pasukan Genderang sekolah,main alat muzik..dapat juara lagi tu..jangan x percaya..hihhihi..aku juga wakil sekolah untuk nasyid..ermmm..nk lebih aktif lagi aku juga wakil pasukan bola jaring dan bola tampar sekolah..pendek kata aku mmg jenis yg aktif..

kehidupan ku bermula....

Assalamualaikum...

Tanggal 26 jun...
aku di lahirkan ke dunia ini dari rahim seorang ibu...wah!besarnya dunia..hihihih...pada masa aku dilahirkan aku telah mempunyai seorang kakak dan seorang...ini bermakna aku anak yg ke 3 dalam keluarga...aku dilahirkan dalam daerah Pasir Mas,Kelantan...aku memiliki 7 orang adik beradik..3 lelaki dan 4 perempuan...


zaman kanak2 ku sungguh indah...dengan dibesarkan dengan suasana kg yg nyaman aku membesar dengan riang..hahahah....seawal usia 6 tahun aku telah dimasukkan ke sekolah tadika...seronoknya...dapat kawan2 baru dan belajar benda baru...Alahamdulillah aku tidak banyak ragam walaupun pertama kali ke sekolah..tidak payah ibu ku untuk menunggu ku...waaaa...bagusnya budak ni...hikhik!...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers