PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, September 28, 2012

~ BB Plus Kolegen - WOW!! Kalah Goreng Pisang Panas!!~


Assalamualikum.

Produk baru BBPlus Kolagen.
Masing2 dah sesak nafas sebab order 1 set (buy 4 boxes free1 box) dapatnya 1 kotak
Tak sampai 2 minggu keluar dah habis lebih 4000 kotak!!
Jumaat lepas sampai hq dan tadi nak order lagi..pun sudah habis!!
MasyaAllah....

MESTI ADA YANG BERBEZA BERBANDING 
KOLAGEN2 LAIN di pasaran
sampai havoc 1 Malaya!!
Rupa2nya :

 Tak habis lagi sekotak, dah nampak beza kulit wajah dan badan.
Kulit kian halus dan mulus. Serinya berbeza walaupun tanpa makeup.
  Rasanya sedap seperti minum ribena
Anak2  pun suka nak menumpang minum

Saya ni memang suka beli kolagen, soy kolagen la... marine kolagen la 
ox's kolagen (haiwan) je tak try sb berbau sikit (erkkk..molot ni mmg..nak yg sedap aje)
Kebanyakan kolagen tak habis makan sb tak berapa sedap walaupun dah dicampur coklat dsbnya
terbayang2 rasa tepungnya esp yg soy kolagen... 
Pastu kesannya pula lambatttt....
abis kotak kedua, hasilnya suam2 aje..dah start la malas nak minum...
Dengan BBplus,
Alhamdulillah .... sangat berpuas hati walaupun baru minum 3 hari
Kulit muka yg 'koyak rabak' akibat proses detox (keluar jerawatttttt sambung menyambung)
(Selepas makan seafood + tangan gatal tak boleh diam picit dan kutil jerawat )
Tiba2 jadi moist, smooth dan jerawat tu stop tumbuh
Kalau tidak tu, setiap pagi memang ada aje .. iskkk
Jerawat yg di picit biasanya 'radang' dan 'berisi' balik
Pagi ni kecutt... sukanya!!!!
SEBAB APA CEPAT ???
 
dan ini antara perbezaannya


Bagaimana ia berfungsi??



 10 Keunikan BB Plus:

 
1. Dos yang Efektif
Hanya 1 paket (5g) setiap hari -  (lebih dr 5g - badan kita akan terus kumuhkan keluar)

2. Kandungan peptida kolagen yang kaya dan tersedia
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3k saiz Dalton) yang sedia diserap - halussss
 
3. Selamat
Risiko terhadap pencemaran merkuri dan radiasi adalah sangat rendah. Bebas daripada bahan beracun  (itulah sebabnya kolagen ikan laut dalam yg dipilih)
 
4. Perlindungan antioksida tambahan
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas
 
5. Anti Alahan dan Anti Radang
Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. - di pasaran setakat yg sy jumpa hanya ada 2 jenama yg mengandungi OPC iaitu BBplus dan 'tuttttt'....:):)

6. Ko-faktor tambahan
Vitamin C dan Roselle menguatkan rantaian kolagen ( penjual kolagen lain di pasaran biasanya akan offer vitamin C juga utk di 'consume' sekali)
 
7. Meningkatkan Kualiti Kulit
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi

8. Manfaat Tambahan
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang membantu mengurangkan kesakitan akibat osteoarthritis.
 
9. Rasa Enak
Rasa enak campuran 100% jus blackcurrant dan jus roselle, tiada bau ikan

10. Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah, sesuai untuk para diabetes.

 Secara ringkasnya BBplus kolagen :

Ramuan
Ekstrak Biji Anggur, Vitamin C, Inulin, Kolagen Ikan Terhidrolisis, Serbuk Jus Blackcurrant, Serbuk Jus Roselle, Serat Apple, Isomaltulos, Sukralos

Cara Pengambilan untuk Kecantikan dan Kesihatan
  • Campurkan 1 Paket BB Plus Dalam 150ml air
  • Elakkan menggunakan air panas
  • Kacau & Minum (Mudah Larut Tanpa Guna Shaker)
  • Minum Sebelum Makan @ Sebelum Tidur 

kecuali

Pesakit Buah Pinggang
Vegetarian
Allergic Seafood
Pregnant Women (sepatutnya OK, tapi Dapatkan je la Khidmat Nasihat Doktor)

Promotion!!!!!
Buy 4 
Free 1 Box
Free Crystal Tumbler
 (Jimat RM180)

Harga untuk sehari RM7.50 tanpa offer
dgn offer (4 free 1)

HANYA
RM6.00 shj !!


Kat bawah ni perbandingan antara BBplus dengan kolagen2 lain yang se'maqam' kualiti dengannya (klik utk besarkan)




So, wait no more!!
Sapa yg nak BBPlus, nak jadi biz partners/konsultan juga dialu2kan.
Bonus mmg best walaupun buat secara part time!!
Semuanya akan kami coach
 
dan paling best.... dengan produk ni juga anda berpeluang
melancong ke Korea/ Kunming... bestnyerrrrr...
kedua2 tempat sy suka pergi..heaven!!

 
Call to get yours, Hurry!!
Mahanun Mahmud
 0127323298

  My Mentor bersama BB Plus...

Khamis, September 27, 2012

~ Apa Itu Kolagen ~

Assalamualaikum...

Apa itu Kolagen ?

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan. Ia  menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). 
Kolagen terdapat pada,kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti  buah pinggang,jantung serta sistem limfatik.

Terdapat  29 jenis kolagen namun 90% adalah dari jenis kolagen I, II, III dan 1V.

  • Kolagen I terdapat pada kulit, tendon, pembuluh darah, ligatur, organ, tulang (komponen utama tulang) dan gigi
  • Kolagen II: tulang rawan (komponen utama tulang rawan) ,mata
  • Kolagen III: reticulate (komponen utama retikuler serat). Rangkaian ini bertindak sebagai penyokong dalam tissue lembut seperti hati,jantung, tulang sumsum,arteri,kulit,usus,rahim
  • Kolagen IV: membentuk asas kepada sel membran dasar(serat yang melapisi permukaan rongga dan organ seperti buah pinggang ) kanta mata, atau endothelium yang melapisi permukaan interior pembuluh darah.
  • Kolagen V: permukaan sel, rambut dan uri.



FUNGSI KOLAGEN
  • menghasilkan asid amino  penting seperti :
  • lysin,prolin dan glysin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tisu penyokong, dan untuk mengawal fungsi sel.
  • hydroxyprolin-memberi kekuatan dan keanjalan pada tisu penyokong dan     tulang glisin -melembapan kulit.
  • alanin, prolin  dan asparagin -menstabilkan struktur,melembap, menegang dan menganjalkan  kulit   lantas mengekalkan kulit cantik serta menghalang penuaan.
  • arginin -memudahkan  tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur.
  • mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
  • melindungi tulang rawan pada sendi daripada enzim dan kerosakan oksidatif .
  • menegang,menganjal dan melembapkan kulit.
  • menampung air dalam tubuh.
  • meningkatkan penyerapan kalsium.
  • menguatkan salurdah dan melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
  • meningkatkan isyarat induksi
  • menghasilkan kualiti rambut dan kuku yang baik

KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN
  • memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
  • memelihara kelembapan kulit
  • menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • menguatkan otot dan tulang
  • membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
  • memelihara  kelenturan sendi
  • mengurangkan keradangan(inflammation)
  • memberi tenaga
  • membantu pola tidur
  • memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf

KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Penghasilan kolagen berkurangan dengan kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun.Kesan penurangannya mula dirasai lebihkurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi, semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan.
Oleh itu kolagen diambil sebagai makanan kesihatan untuk pelbagai penyakit seperti osteoarthritis(sakit sendi), osteoporosis, arteriosclerosis selain untuk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit. 
Selain daripada itu, kesan lain akibat kekurangan kolagen adalah seperti berikut:
  • kulit kusam
  • tak bermaya
  • tiada seri
  • kulit kedut dan mula kendur
  • pigmentasi kulit 
  • cepat letih dan lesu
  • sakit badan dan sendi
  • mudah lupa
  • kurang penglihatan

KOLAGEN YANG DIAMBIL SEBAGAI SUPLEMEN MAKANAN



  • Kolagen ikan dihidrolisis adalah yang terulung
  • Ia dianggap satu penyelesaian yang mudah, selamat dan ideal bagi membantu merangsang pertumbuhan kolagen dalam kulit
  • Kolagen hidrolisis adalah suplemen pelbagai fungsi yang berpotensi untuk meningkatkan pengurangan pelbagai penyakit dan mengatasi masalah fizikal Ia adalah dari jenis kolagen1.
  • Berat molikul rendah daripada 1000 adalah  lebih mudah dicerna dan cepat diserap ke dalam usus berbanding dengan kolagen kompleks dari kambing,lembu atau babi seberat 400 000.
  • Menyediakan  predigested collagen  telah dicernakan dahulu dan cepat diserap.
  • Kolagen ikan  dapat mempertahankan bentuk struktur asalnya iaitu rangkaian `Triple Helix', struktur bentuk yang sama terdapat pada kolagen manusia. Ini merupakan penemuan terpenting abad ini .
  • Memperbaiki konsentrasi hydrooxyproline (HyPro).
  • Menyediakan asid amino yang penting yang sering tiada dalam pemakanan.Ia mengandungi 20 asid amino, termasuk 8 daripada 9 asid amino essential (tidak ada tryptophan).
  • Memberikan nisbah asid amino yang diperlukan untuk  pembentukan kolagen dalam badan.Menyediakan asid amino bebas dan peptida.
  • Menyediakan prolin yang secara khusus diperlukan oleh tubuh untuk membina struktur tissue, dan untuk mengekalkan fungsi sel..
  • Mengandungi arginin yang membantu tidur dan meningkatkan prestasi bersukan
  • Mengandungi asid amino yang menggalakkan tubuh untuk meningkatkan pembentukan otot.Lebih banyak otot tanpa lemak meningkatkan kadar metabolisme .Ini mencepatkan kadar pembakaran lemak .
  • Lemak yang terbakar daripada peningkatan otot tanpa lemak  diubah menjadi tenaga. Akibatnya, ramai orang merasai peningkatan tenaga sepanjang hari kerana tubuh mereka dengan cepat menggunakan lemak sebagai sumber tenaga.
  • Mengandungi glucosamin dan asid hailuronik semulajadi yang menyokong baikpulih tissue penyokong terutamanya pada sendi.
  • Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan. Kesannya melembapkan dan meningkatkan kekenyalan serta ketegangan kulit.
  • Merupakan bahan yang baik untuk pemakanan ahli sukan.Ini penting bagi olahragawan untuk memulihkan kadar protein selepas latihan.
  • Mempercepatkan process pemulihan kecederaaan
  • Meningkatkan kewaspadaan mental, kejernihan mental, konsentrasi.
  • Ia boleh membentuk dan menegangkan badan.
  • Peningkatan tahap tenaga sesuai untuk pelan penurunan berat badan.
  • Memelihara dan menguatkan rambut dan kuku.
  • Ia membantu menegang kulit dalam  melambatkan penuaan. Ia memberikan keseimbangan nitrogen positif yang penting dalam menyokong nutrisi bagi generasi usia seperti hilangnya kolagen dan kerosakan tulang rawan
  • Hati manusia juga memproses kolagen hidrolisis sebagai karbohidrat kompleks, yang mengimbangi gula dalam darah dan meningkatkan tahap tenaga.
  • Kajian klinikal awal menunjukkan pengambilan kolagen ikan pada sukatan yang betul selama 66 hari mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80%.



Dapatkan BB Plus Collagen sekarang..
Great Deals....!!!!
Get Special Gift
Enjoy Distributor Price 
From Me 

Mahanun Mahmud
0127323298


 

Rabu, September 26, 2012

~ BB Plus Kolegen Untuk Kecantikan Dan Kesihatan ~

Assalamualaikum..

Offer!! Offer!!!
 
Produk kecantikan yg habis 4000 kotak 
 
dalam masa 2 minggu!!

Pastinya BBplus!!!


Beli 4 BBplus & dapatkan percuma 1 BBplus + 1 crystal tumbler skrg!!


BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.


7 Hasil Kulit Cantik Yang Bakal Diperoleh:

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tega
ng
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab 
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

Promosi beli 4 kotak BBplus!!
Dapatkan percuma 1 kotak BBplus & 1 crystal tumbler worth rm200!
Dapatkan sekarang!!


Sms 012 7323298 atau 
inbox facebook: Mahanun Mahmud
sekarang!!!
***************************************

Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Ramuan utama:

Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin. 


Bagaimana BB Plus Bertindak?

Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?

Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. 
Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Cara pengambilan:

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.
Sesuai untuk pesakit diabetes. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.   

Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.



Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?

Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?

Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


Jom dapatkan sekarang utk kesan awal 
dalam masa seminggu!




Isnin, September 24, 2012

~ Naib Juara Nasyid Hari Potensi Tabika Kemas ~

Assalamualaikum..

Ahad lepas,9 September 2012.
Tabika Kemas telah mengadakan Hari Potensi seperti tahun2 sebelum ni..
Kalau tahun lepas..bersukan tahun ni acara pentas pula..

Jadi Tabika Penjara telah hantar penyertaan dalam nasyid..
Acara ni diadakan di Dewan Empangan Machap..

Pentas

Beratur untuk di touch up oleh cikgu..

giliran my princess..

Sebahagian peserta..sempat posing..

Yeayyyy..dah dapat hadiah..
NAIB JUARA.
Alhamdulillah..tak sia2 cikgu ajar..

ni video yang my hubby rakam..
boleh dengar tak?
maaflah kalau tak jelas ya..

Tahniah my girl...
Kakak buat papa dan ibu bangga...


P/s : sori video x boleh nak upload..


Rabu, September 19, 2012

~ Selamat Hari Lahir Mek ~

Assalamualaikum...

Hari ni..19 September...
Hari lahir ibu tersayang...

SELAMAT HARI LAHIR MEK..
SEMOGA MEK TERUS DALAM RAHMAT DAN LINDUNGAN ALLAH...


SEMOGA MEK JUGA SENTIASA DIKURNIAKAN KESIHATAN BERPANJANGAN..
DIPANJANGKAN USIA SERTA DIMURAHKAN REZEKI..

TERIMA KASIH MEK KERANA MENJADI IBU YANG TERBAIK UNTUK KAMI ANAK2 MU..

KAMI 7 BERADIK SANGAT2 MENYAYANGIMU...

Rabu, September 12, 2012

~ V3SR,Bio Ever dan Penyakit Asma ~

Assalamualaikum..

Salam pagi rabu yang cuacanya ala2 mendung gitu..
errmm..hari ni apa nak kongsi ek..?
ok..
nak kongsi ttg penyakit asma a.k.a lelah a.k.a. semput..
u all ada penyakit ni?
Kalau tak ada Alhamdulillah...
Kalau ada cepat2 cati penawar sebelum ia menjadi kronik..
InsyaAllah ada penawar kepada setiap kesakitan yang Allah bagi..
Berusaha lah...

u all pun tahu kan saya ni pun ada asma..
kalau masa kecik dulu memang dah nyawa2 ikan..
tapi..Alhamdulillah sekarang ia belum menunjukkan tanda2 ia akan menyerang kembali selepas menggunakan KRIM NANO BIO EVER DAN SEKARANG SAYA TENGAH BERV3SR..
U all boleh baca ttg entry asma saya kat SINI

dan di sini saya nak kongsi testimoni ttg penyakit asma dari pengguna bio ever dan v3sr..

ASMA
. Serangan penyakit dapat dikenal pasti dengan serangan sesak napas berulang kali disertai dengan nafas yang berbunyi kerana kejang otot di bahagian tekak.
. Beberapa kajian menunjukkan hubungan antara asma dengan defisiensi magnesium. Banyak penelitian yang menunjukkan bahawa ubat yang digunakan untuk terapi asma telah menyebabkan kehilangan magnesium. Pemberian suplemen magnesium terbukti dapat memperbaiki saluran pernafasan.


Assalamualaikum semua...Alhamdulillah slps beristiqomah menggunakan BE n minum kopi meneral...penyakit asma n resdung saya dah ilang...skrg x perlu lg nk sedut pakai inhaler....dah x de batuk...rasanya saya diperkenalkan produk ni olh kak Ana Salwa(tq akak) awal bln 7... Bonus yg saya dpt muka dah x kusam mkn gebu,abg mkn syg hihi..body dah x menggelebeh...dulu saya byk berhabis duit puluh2 ribu kat London weight..turun tu byk gak tp bila dah berenti treatment, bdn naik balik...huhu bdn cam saya ni nk kena p treatment baru nk turun...bila dah cuba krim BE n kopi ni saya makin yakin nk cuba V3SR lak...coz ari tu saya try lactolite dlm 2 sachet n p wat treatment kat London ari sabtu n lg sekali ari isnin..selang sehari brt bdn saya turun 2kg..biasanye akan naik sikit balik @ menten gitu je....huhu caye la....nk start berV3SR lak la..kak Ana Salwa jgn lupa hantar set tu ye nanti...x sabar rasanye.....
 
 

Anak Demam, asma Insyaallah boleh hilang dengan BE dengan izin Allah SWT...

By Norazlin Nordin
Kredit to Ummu Alya Hana

Assalamualaikum...

Saya ingin berkongsi sedikit pengalaman saya menggunakan Bio Ever lagi senang nak panggil BE...Saya telah diperkenalkan produk ini oleh bos saya Puan Norhalina dua bulan lepas sebelum saya berangkat ke Mesir selama dua bulan..Di sana anak saya alami asma yang agak teruk dan memerlukan 4 jam sekali untuk gas ( guna puff...), saya mula gunakan be..alhamdulillah selama seminggu saya amalkan, asma anak saya berkurangan dan beransur hilang...syukur sangat...di sana saya alami perubahan kulit, tumbuhnya jerawat yang besar dan sakit, jadi saya sapu be setiap hari sehingga hilang jerawat tersebut.. selain itu, satu ari anak saya demam, jadi saya sapu BE, alhamdulillah dalam 15 minit die berpeluh dan teus baik demam .

Sekembalinya saya ke malaysia saya diperkenalkan oleh bos saya program VSR3 pula..saya dimaklumkan produk ni boleh menurunkan berat badan saya yang macam dipam-pam ni...berat sangat ni, jadi saya pun tekad dan mencuba...saya start pakai 6 julai yang lepas dan sekarang setelah 11 hari saya menggunakannnya terdapat banyak perubahan di wajah, perut, dan belakang badan ...badan bertambah ringan dan paling seronok sekali saya boleh naik tangga ( pagi2 saya naik komuter dan bus ke tempat kerja) dengan lajunya...seronokkk sangat...dulu saya sakit lutut, termengah2, naik tangga punyalah lambat dan nak pengsan rasanya, sekarang tak lagi saya boleh berlari dengan lajunya...hahaha...nanti sedikit masa lagi saya akan kongsikan gambar saya, berat badan saya turun 2 kg daripada berat asal...alhamdulillah..saya target nak dapatkan berat badan ideal dalam 60-64kg..Insyaallah doakan saya ye.

Salam..& morning semua..sy nk share skit ttg testimoni dr kelurga sy sendiri setelah m'gunakan krim BE...ayah sy mengidap penyakit asma yg agak teruk..apabila mula batuk, ianya akan berlarutan hingga menyebabkan penyakit asma die dtg.tp alhamdulilah setelah mggunakn krim BE, die sendiri mengaku tidak batuk yg kerap n dada die terasa sgt2 ringan..alhamdulilah..testimoni yg kedua..adik sy sendiri..setiap kali dtg bulan die akan dpt sengugut yg amat teruk..muntah,sakit kepala, semua dtg serentk bile die dtg bln.jd seblm dtg bln die akan siap sediakan semua ubat2 yg diperlukan.tp setelah mggunakan krim BE, alhamdulilah...die sendiri terkejut bile tiba2 sengugut die tkde langsung..takde rase sakit walau sedikit...sedangkn die sudah menyediakan semua ubt2 seperti biasa..die btl2 bersyukur..n tk perlu rase takut setiap kali dtg bln..tq Allah, tq BE...alhamdulilah..
 
Harap dengan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan..
InsyaAllah..
Ingin saya ingatkan..saya bukan ingin mengambil kesempatan atas apa yang u all alami tapi ini adalah perkongsian ikhlas dari saya..
Sharing is caring...
Semoga hidup u all akan lebih bermakna..InsyaAllah..


~ V3SR -diabetis normal, badan ringan, sakit lutut hilang ~

Assalamualaikum...

Awal2 pagi ni nak kongsi testimoni ttg V3SR..
Harap dapat membantu kepada sesiapa yang memerlukan...
InsyaAllah...

Kredit to : Sis Fauwati Abdul Rahman

Alhamdulillah...berkongsi cerita utk warga STG & all members STG.
Pagi tadi saya terima berita gembira drp rakan saya @norfidah Nasim. Badan beliau agak berisi & ada kencing manis. Baru seminggu ambil pakej V3SR...mcm2 kebaikan yg diterima, antaranya:-
- badan dah mula ringan. umur dalaman dah mula menurun
- dpt tidur lena (seblm ni kerap terjaga)
- dah tak kerap buang air kecil waktu malam (pengidap kencing manis mmg kerap buang air kecil waktu malam)
- bab perawab mmg tak perlu nak cakap lagilah kan...sapa guna jer yg tau
  Pn. Fidah ni sebulan 4 @ 5 kali perlu rawatan fisioteraphy sbb kaki x kuat, alhamdulilah sejak menggunakan BE (cream ajaib lagi bertuah tu...) lutut semakin kuat & yg paling menyeronokkan bila sembahyang tak perlu duduk kat kerusi lagi & boleh sembahyang duduk mcm biasa...
  Makin-makin-makin menyeronokkan lagiiiiiii...dia baru jer check kencing manis kat Doktor Rajan, Klinik Sentosa (sapa x kenal doc ni???doktor ni mmg femes kat JB) terkejut sgt sbb bacaan kencing manis biasa-biasa paras 9 dah turun ke paras 6.....Doktor tanya Pn. Fidah apa yg dia amalkan & Pn. Fidah bagitau dia mengambil pakej V3SR...
  Walayweyyyyyyy....dan yg paling-paling-paling besttttt sekali doktor nak jumpa saya sbb nak tau lebih lanjut mengenai pakej ni...

Subahanallah, tak sabo nak jumpa Dr. Rajan ni. Doakan yer sahabat2 STGku...
Ya Allah, permudahkanlah urusanku ini. AMIN.

UNTUK INFO LANJUT TTG V3SR BOLEH HUBUNGI SAYA...

 

Sabtu, September 08, 2012

~ Mutiara Sabah ~

Assalamualaikum..


Yeayyyy....dapat hadiah...
terima kasih sayang....

bila ditanya sempena apa...
saja2 jer nak bagi..dah lama tak bagi hadiah...

Cantik tak u all..??
cantikkk.....
terima kasih sekali lagi sayang....
love you....

Selasa, September 04, 2012

~ Tadika Kemas Penjara sambut Hari Merdeka ~

Assalamualaikum...
Pagi semalam..tadika penjara 1 telah mengadakan hari sambutan kemerdekaan..
So..aku kenalah menghadirkan diri..
memeriahkan majlis...
Jom kita layan gambar sekitar sambutan...

Berapa kerat yang ado..???
tapi tak apa..anak2 tetap bersemangat..
Yalah..kat tadika ni hanya ada 9 orang murid yang berumur 6 tahun...
tp yang hadir semalam hanya 6 orang..

Antara aktiviti yang diadakan..
yang ni hasil kerja puteri aku yang belum siap lagi...

Antara hasil kerja anak2 tu...
ada terselit hasil kerja si Aisyah,puteri ke 2 kami...
cuba teka yang mana...???
hihihi...

Selesai aktiviti menampal kertas menjadi bentuk bunga raya..
aktiviti bergambar pula..
tengok...si Aisyah..xcited tu...

MERDEKA..!!!!!

 Masing2 ikut jer arahan apa cikgu suruh buat...hihihihi..

Lepas bergambar..kita makan dulu....
special masakan dari pembantu kita..
Mee Rebus...
walau tidak ramai majlis tetap meriah..
Yang pasti anak2 teruja..

P/s : teringat dengan ucapan dari Tuan Huzaimi...
"Kita baru selesai menyanyikan Lagu Negaraku..
Tapi..pernahkah kita fikir...
suatu hari nanti...berpeluang lagikah kita untuk menyanyikan Lagu Negaraku..???"
Jadi..kekalkanlah kemerdekaan dan keamanan yang kita kecapi sekarang ini..
 

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers