PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Sabtu, Julai 07, 2012

~ Dari Ummi Kepada Ibu ~

Assalamualaikum...

Dah tengah malam ni mata tak nak tidur..
teman pulak my hubby main PS2...hehehe..
okeh! Dalam entry lepas,Klik SINI
Aku bahasakan diri aku ni IBU bukan lagi UMMI..
Nape ya?
Aku ada cakap kan yang aku akan bagitau nape..
Ntahlah...hehehehe..
aku pun tak tahu nape...
Camne nak jelaskan ya...
Sebenarnya..
semasa mula2 mengandung dulu..memang aku teringin di panggil IBU..tapi ntah nape..tiba2 terpanggil UMMI...
Boleh cmtu ek?
Hihihi..
Sebenarnya..aku selesa jugak di panggil IBU...
Kata my hubby..
Kita tukar lah pulak..dari ummi kepada ibu..
aku tanya kenapa...????
dia kata...
Panggil ummi..aku nampak cam brutal sikit...huhuhu...
Ada ke camtu...
tapi yalah kot...
Brutal camne tu?
Ntahlah...mungkin aku ni cepat marah kot..tapi aku tidak suka membebel..
hihihi...
Aku pun tak tahu nak jelaskan macam mana...
Terpulanglah kepada keselesaan u all nak panggil apa kan...
Buat masa sekarang ni aku selesa di panggil ibu..
tapi kadang2 tu anak2 memang panggil ummi..
maklumlah dah biasa kan...
Susah jugak nak ajar mereka panggil ibu...
Tapi kan lama2 tu biasalah kan...
Dah besar nanti terpulang pada mereka nak panggil ummi ke ibu ke...
Ada orang tanya...
Kenapa tidak MAMA...???
????
Aku tak suka....


14 ulasan :

izan mama mia berkata...

biarlah..ummi/ibu /mama..mak asal membawa maksud yang sama...

Adylia Qarissa berkata...

mummy la heheee

Citarasa Rinduan berkata...

selamat malam anum,
kebetulan blog ayu bersawang..

ayu baca netry ini.. terus ilham datang...... hehehhe
http://ruhayurazali.blogspot.com/2012/07/mereka-panggil-mak-aku-panggil-dia-ibu.html

IntaNBerliaN berkata...

hihii saya pun sk dgn panggilan ibu :-)

Jaa berkata...

hehe... ja plak sebelum kawin lagi dok teringin nk guna "MAMA"... tu yg letak tu... lgpun kl kt rumah.. kakak2 ada yg bahasakan diri diorang mak, ibu n mummy... mama xde lagi... kl belah husband plak biras saya yg 2 lagi tu (IntanBerlian n SeputihSalju) dua2 bahasakan diri diorg ibu...so, kiranya saya ni lain sikit la kan?

tapi tak kisah la apa pun, yang penting semuanya sama kan?

MamaEma berkata...

yg penting maksudnya adalah sama...

KhaiRin : anies berkata...

panggil mummy,. bleh? hehehe

Anum Shukri berkata...

@izan mama mia Betul tu izan..maksudnya sama jer kan...

Anum Shukri berkata...

@Adylia Qarissamummy..???rasa macam the mummy return pulak...hahaha..sori gurau jer...

Anum Shukri berkata...

@Citarasa Rinduanhehehe..nnt anum g blog ayu ya..

Anum Shukri berkata...

@IntaNBerliaN kita sama ahh..suka dengan ibu..

Anum Shukri berkata...

@Jaa Jaa..oklah tu mencari kelainan..apa pun kita tetap mama/ibu/mak/mummy/ummi kepada anak2 kan..

Anum Shukri berkata...

@MamaEmaBetul tu ema..maksudnya sama dan ia tak kan mengubah persaan kita kepada anak2..

Anum Shukri berkata...

@KhaiRin : anies anies..mummy ek?tak sesuai bagi akak rasanya..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers