PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, Jun 28, 2011

~ Shopping Sambil Bermain Di Ekonsave Kluang ~

Assalamualaikum...
Salam ceria pagi Selasa..
Ermm...korang mesti suka shopping kan terutama kaum hawa ni..aku ni nak kata suka tak jugak shopping nih...tapi kalau window shopping suka lah..yalah..kalau asyik nak shopping jer mana nak cekau duit..dah lah aku ni tidak bekerja harap duit my hubby jer...hihihi...so..window shopping jer lah yang sesuai kot..!!!
Lately ni..kami sekeluarga ni suka shopping barang-barang dapur kat Ekonsave Kluang..tak tahu lak naper...maybe tempat dia ok kot..hehehe..lagipun senang parking...tempatnya jauh skit dari kesibukan kluang tu..


Pic diambil waktu cuaca mendung...tp yang seronoknya tentulah kanak-kanak bila shopping kat sini..yalah siap ada playground lagi..

Seronok jer adik dan kakak main gelunggsur tu..adik tak takut langsung..tahu main jer..ajak balik pun asyik kejap lagi lah...
Kat sini kami bukan shopping apa pun hanya barang2 dapur jer...kalau da duit lebih sikit tu bolehlah melilau tengok baju2 yang cantik2 kat kedai2 dalam tu..harga pun  murah2...
ok lah untuk kali ni...kat luar nampak macam mendung jer tu..janganlah hujan lagi kain banyak kat ampai luar tu...
ok..minta izin dulu...
lain kali kita shopping lagi...

Ahad, Jun 26, 2011

~ Harinya Tiba Jua...It's My Birthday ~

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...harinya tiba jua...26 JUN  2011....
Ya!Allah...Syukur kepadaMu Ya Allah...
kerana masih diberikan kesempatan dan peluang untuk bernafas dibumi ini...kerana masih diberi kesempatan untuk beribadat kepadaMU Ya Allah...Alhamdulillah..!!!
Ya !Allah...
Kau Panjangkan lah umurku..Kau Murahkanlah Rezekiku..Kau Kurniakanlah Kesihatan yang baik untukku..dan Ya Allah..Kau jadikanlah aku seorang isteri dan anak yang solehah serta jadikan aku seorang ibu yang mithali...
Ya!Allah..Kau bahagiakanlah kehidupanku dunia dan akhirat serta Kau ampunkanlah dosa-dosaku...
Aminnn.....
INSYAALLAH....dengan RahmatMu Ya Allah..

Dan...
terima kasih kepada kawan2 dan keluarga yang sudi memberikan ucapan selamat kepada ku melalui facebook dan telefon...
Dan lagi...
terima kasih kepada suami dan anak2 untuk kad ini...

Kad warna pink...ermm..mesti kakak yang pilih...heheheh..
Terima kasih banyak-banyak...ummi sayang korang semua...




Jumaat, Jun 24, 2011

~ Rengit Trip ke 5

Assalamualaikum...

Bersambung cerita pasal Rengit lagi...harap tak ada yang bosan baca n3 aku ni ya..kalau ada tak payah lah baca ya..tak apa aku tak paksa pun...korang berhak buat pilihan kan..???
Sebelum tu aku nak upload gambar barang2 yang ada kat kedai kami di kampung tu...


Antara barang2 yang ada kat kedai kami...dan Alhamdulillah..hampir kesemuanya terjual..
Dan..untuk itu..mak,ayah datang lagi rumah aku...untuk Rengit trip ke 5...
hmmm...hari Khamis 9hb aku balik Simpang Renggam..hari Selasa 14hb mereka datang..
Hari Rabu pergi tengok dan cari barang2 yang nak dijual dan ada yang pelanggan pesan...


Suasana petang...

Sempat lagi bergambar..adik aku,mek aku dan anak2 ku....walaupun dalam suasana malam yang gelap tu..tak nampak jelas..maklumlah guna kamera handphone biasa jer...
HAri Khamis 16hb..waktu untuk packing barang dalam lori...
Hari Jumaat bertolak balik Pasir Mas..
Alhamdulillah..selamat sampai.
Dan..
InsyaAllah..Hari Ahad 26 Jun ni datang lagi....

~ Baby Cute..!!! ~

Assalamualaikum....

Hah!ni nak cerita peristiwa masa balik kampung hari tu...Balik kampung memang seronok..sape yang tak seronok tak tahu lah ya...yalah mesti seronok dapat bertemu dengan keluarga,dapat lihat suasana kehijauan kampung...sawah padi,pokok2 dan tempat2 kenangan masa muda2dulu...heheheh...mesti mengamit semula memori suatu ketika dulu..cewah...!!!!!
Melalut pulak aku...sebenarnya..aku nak cerita tentang sorang teman yang memang baik dan akrab dengan aku..yalah kalau tak akrab tak kan sampai sekarang hubungan kami masih seperti dulu...teman aku ni seorang yang kecil molek dan berbudi bahasa orangnya terutama dengan orang tua...kalau korang nak tahu...dari kecil aku berkawan dengan dia..dari darjah satu sampai tingkatan enam aku satu kelas dengan dia..tak pernah terpisah pun...dengan dialah aku tempat aku meluahkan perasaan dan dengan dialah tempat aku cari gaduh...biasalahkan..gaduh2 tu..sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula sahabat karib...huhuhu...semua rahsia aku ditangan dia dan semua rahsia dia ditangan aku..begitulah kami...berkongsi apa sahaja...
Namanya kat kampung aku panggil ringkas je DA or IDA..Nama penuhnya NUR ZUBIDAH BINTI ABU BAKAR...tp kat sekolah dulu kawan2 panggil lain pula...itupun gara2 cikgu bahasa Inggeris kami iaitu CIKGU SABRI BIN ABDULLAH...cikgu Sabri telah beri nama lain pada Ida iaitu ZB..heheh..sampai sekarang kawan2 yang satu asrama dulu panggil dengan nama itu..


Ni lah dia orangnya..pic ni diambil masa hari persandingan dia..
Tu masa hari sanding dia...tapi sekarang dah ada baby...bari melahirkan seorang baby perempuan yang cute..yang diberi nama SUTERA NUR ISHA JANNAH...amboi ...nama pun cute..dia ada cakap maksud nama tu aku tak ingat...


Ni lah dia SUTERA NUR ISHA JANNAH...
Masa ni aku pergi hari cukur jambul..tapi aku pergi lepas majlis...boleh lama2 skit...heheheh....
Dan...semoga Sutera akan menjadi anak yang mampu menyenangkan kedua ibu bapa ya..InsyaAllah...
Buat sahabatku...Tahniah dapat baby..dan semoga tabah untuk mendidik anakmu itu...
Da..kau lah kawan aku yang sentiasa mendengar masalah aku...thanks! ya...aku sayang kau..
Muahhhhh.......

Isnin, Jun 20, 2011

~ Rengit Trip Ke 4

Assalamualaikum....
Seperti yang dijanjikan...n3 untuk Rengit....
Untuk trip ke 4 ni my parent datang hujung bulan 5...
30 hb mak ayah aku datang...
31 hb..time rehatkan badan dulu..tambahan pulak my hubby aku kerja..
1 Jun..kami ke Rengit..cari barang,bayar deposit...
Antara barang yang di beli...tv lcd 42'..harga RM 700

Suasana Pekan Rengit..biasanya kalau hari biasa orang tak ramai sangat..tapi kalau hari Jumaat,Sabtu dan Ahad,orang ramai datang...sepanjang pemerhatian aku orang2 yang datang Rengit ni bukan orang sembarangan jugak..maksudnya...ada yang datang dengan kereta mewah.seperti Mercedes,Honda,Toyata dan banyak lagi..maksudnya bukan orang yang sengkek lah..orang berduit...!!!
Sebenarnya..untuk kali ni aku tak sempat nak snap gambar banyak2...tapi kali ni kami beli 6 biji tv yang bersaiz 43',1 meja makan,1 biji peti sejuk,katil bujang,katil kelamin,kipas dan macam2 lagi...

2 Jun...kami ke sana lagi tapi sebelum tu aku,hubby,anak2 dan mak aku ke Kluang Bus Station untuk ambil adik aku dari KL...dari Kluang patah balik SR dan terus ke Rengit..Hari ni..masa untuk packing barang dalam lori...sebab...
3 jun..kami bertolak balik kampung....
Alhamdulillah..!!!!

~ Dah 17 Hari Baru Berkesempatan ~

Assalamualaikum...
Salam rindu yang teramat buat u all...dah 17 hari berlalu..baru aku berkesempatan untuk buka blog ni..huhuhu...lama sungguh cuti..
Bila dan bersiaran ni maknanya aku ada kat SR lah ya..aku balik dari kampung hari khamis[9hb] lagi tapi baru hari ni berkesempatan nak buka blog dan facebook...
Bila dan buka banyak juga mesej dari kawan2 ya...Maaf lah ya....Ada yang rindu aku ke?????hehehehe....
Banyak sebenarnya aku nak cerita kat korang..tapi nak mula dari mana ya...hmmm...aku rasa elok aku buat n3 satu-satu ya....tapi tak lah banyak sangat pun...banyak2 nanti korang jemu nak baca...
Sebenarnya...hari tu ak dah cakap kan yang my parent aku datang SR ni untuk trip ke 4 Rengit...dan aku balik ke kampung..lepas tu bila aku balik ke SR semula..my perent datang lagi ke sini untuk trip ke 5 Rengit...Alhamdulillah!!!
Jadi aku akan mulakan dengan trip ke 4 dulu ya...

Sabtu, Jun 04, 2011

~Dah Berhabuk..!!!~

Assalamualaikum...
Salam ceria...hahaha...hihihi....
sebenarnya..aku bersiaran dari kampung tercinta desa permai...Kampung Banggol Che Dol,Pasir Mas Kelantan.
Aku dah ada kat kampung ni semalam lagi..aku bertolak dari Simpang Renggam 3hb,pagi dan sampai dalam pukul 8 malam...aku bukan balik satu famili jer tapi balik ngan mak ayah aku...sebenarnya mereka datang SR hari isnin 30hb lagi...biasalah datang untuk beli barang di Rengit.
Dan..dari hari Ahad sebenarnya aku tak update blog ni...dah berhabuk dah nasib baik tak bersawang lagi...hehehe..mungkin spider tak sempat nak panjat....hujan!!!!hihihi...
n3 untuk Rengit tu dalam proses...nanti aku upload gambar sekali ya....aku akan upload gambar barang-barang yang kat kedai aku pulak nanti...tunggu....!!!!
Aku balik kampung ni pun salah satu sebab nak tengok perkembangan kedai yang mak dan ayah aku usahakan tu dan juga jemputan kenduri kahwin kawan-kawan...rasanya aktiviti penuh sepanjang berada di kampung ni...blog pun maybe tak sempat nak update hari-hari...
Oklah setakat ni..n3 ni aku tulis hanya nak beritahu aku kat kampung..hahaha..nanti ada yang tertanya-tanya kemana aku menghilang...hihihih..[ada ker yang tertanya-tanya..???]
Buat yang sudi masuk blog aku ni terima kasih ya...aku akan jejak korang nanti bila aku bersiaran...
ok..love u all.....

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers