PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, Jun 19, 2012

~ Pengalaman Di Hospital- Part 1 ~

Assalamualaikum..
 
Hari ni dah 19 Jun..baru ada sedikit semangat nak update blog ni..
Tengok tu..wajah blog pun dah baru..cantik tak?
Kredit to Mialiana ..
 
Kita nak mula dari mana ya...???
Okeh!..nak cerita tentang pengalaman semasa kena tahan selama 13 hari di wad Kenangan 7A di Hospital Kluang.
Kalau u all ikuti blog aku ni..korang akan tahu kenapa aku kena masuk hospital..
tak tahu?
okeh..korang klik kat SINI...
Hah! betul tu..kalau ikut kepada Urine Pregnancy Test (UPT) aku memang hamil..
Tapi oleh kerana aku mengalami pendarahan..kes aku di refer ke hospital..
Sebab doktor Rafeah yang rawat aku tu tak nak apa-apa yang buruk berlaku..
So..malam 31 MEI tu..my hubby pun terpaksalah bawa aku terus ke hospital..
Masa kami tiba kat hospital tu..
Alhamdulillah orang tak ramai...
Setelah diambil tekanan darah dan sekali lagi buat UPT...
kami kena tunggu dalam 1 jam..bila keluara bilik rawatan..
uikkss...ramainya orang..dari mana diorang ni datang..
So...tunggulah..dari 1 jam dah hampir 2 jam kena tunggu ..
dah lah keadaan aku tak berapa nak stabil sebab rasa sakit kat perut dan ari-ari tak berhenti lagi..huhuhuhu..
Bila nama dipanggil aku di tolak dengan kerusi roda (tak larat nak jalan) ke Dewan Bersalin untuk scan...
Nak tunggu doktor scan..kena tahan kencing dulu..
bila aku masuk bilik misi suruh aku minum air dan tahan kencing..
Adoii..dah lah bilik tu sejuk...
U all bayangkan...dari pukul 12 malam sampai ke pukul 2 pagi aku kena tunggu doktor untuk buat scan..
Dah lah dengan perut yang sakit dan kena tahan kencing...
Doktor sorang jer..kena tunggu sebab banyak kes orang nak bersalin...
seksanya rasa...
Bila doktor dah ada kena tunggu giliran pulak...
tiba giliran aku doktor dah ngantuk2 dah..
Bila scan tak nampak..
korang bayangkanlah apa dia buat...
periksa jalan bawah lah..apa lagi...
sakit betul..
Kejap jer dah siap terus dia kata..masuk wad...huhuhuhu...
Bila urusan daftar wad selesai..pukul 3 pagi 1 JUN baru dapat masuk wad...
Yang paling aku kesian..kat my hubby dan anak2...
terpaksa tunggu lama untuk selesaikan...
Dugaan datang bertimpa-timpa..
dah lah my hubby ada final exam..
anak2 siapa nak jaga..???
aku kat wad...
 
Muka menahan sakit...
anak2 setia menanti...
 Terima kasih my hubby dan anak2 kerana selalu beri semangat..

P/S: akan bersambung...


9 ulasan :

syiela berkata...

kat hosp.goment mmg lambat skit dan kita mmg kena bersabar.. kesian ur hubbykan nak exam lg.. dugaan tuk u'oll sekeluarga... moga ada yg lebih baik menanti di hari2 mendatang

Jaa berkata...

ala, kesiannya kt anum.. hopefully xde apa.. so, sekarang preggy dh berapa minggu? tahniah ye...dugaan mengandung macam2 kan? sabar jela...

ummi anum berkata...

@syielatu lah..hosp gomen memang lambat..puas menderita dulu..InsyaAllah semoga hari yang mendatang lebih baik buat kami..

ummi anum berkata...

@Jaa
Harap2 lepas ni tak ada apa2 masalah lagi..Jaa..sampai skrg tak nampak bila scan..

IntaNBerliaN berkata...

lamanya akak kt hosptal yer.. mg semuanya ok...

Zie berkata...

semoga sihat kembali... singgah n follow

ummi anum berkata...

@IntaNBerliaN a'ah..akak paling lama bertakhta dalam wad tu..hahaha..

ummi anum berkata...

@Zie InsyaAllah Zie..terima kasih..

Outbound training malang berkata...

kunjungan gan .,.
saat kau kehilangan arah ingatlah masih ada yang menolong mu
dan tetap berdoa mengharap untuk menemukan jalanmu.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers