PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, November 29, 2011

~ Langkawi Percutian Keluarga - Part 1

Assalamualaikum...
Merujuk kepada tajuk entry kat atas tu...
Hah..itulah antara salah satu sebab aku dah lama tak update blog kesayangan ni...
Kami bercuti ke Pulau Langkawi selama 5 hari 4 malam..18/10 - 22/10/2011.
Kami pergi seramai 17 orang..bermakna SATU KELUARGA BESAR aku..cuma yang tinggal abang aku dan keluarganya yang tak pergi...(rugi bang kau tak pergi..hihihi..)..
Tapi aku,hubby daan anak2 bertolak 17/10 malam.Pagi tu aku dah mintak cuti dengan cikgu sekolah kakak.Kesian kakak kena cuti tapi nak buat macam mana sebab rancangan ni kami buat setaahun lepas lagi bermakna tiket kapal pun kami booking tahun lepas lagi.Kebetulan adik ipar aku kerja dengan Air Asia.
Jadi dari Airport Senai ke Lcct Terminal.Sampai sana adik aku yang wife dia kerja kat Air Asia tu ambil kami dan terus ke rumahnya..Kat sana Mek,Ayah dan adik bongsu aku yang perempuan dah tunggu kat sana..Diorang ke KL awal lagi dari Airport Kota Bharu.

Kat Senai Airport
Muka maintain jer tapi hati berdebar-debar kau....al-maaklum tak pernah lagi aku dan anak2 naik kapal terbang tu..lain lah my hubby..
Alhamdulillah selamat mendarat..hehehe..
Keesokannya..pagi 18/10...
Kami berkumpul ramai2 kat rumah adik aku kat Nilai...Bila Kak Long aku sampai memang riuh rendah rumah tu..nak2 kami semua satu kepala..sambil tu packing barang yang kami nak bawa ke sana.Oleh kerana kami akan tinggal kat Homestay jadi kami bawa beras dan barang2 dapur yang lain..
Bertolak ke Lcct,adik perempuan aku yang sorang lagi dah tunggu kat sana..dia dari Airport Terengganu.


Menunggu untuk diterbangkan...

Lapar ni...sempat lagi makan Dunkin Donut...


Kak Long dan husbandnya...

Kakak dan Mak Deq nya...

Kitaorang ni memang pantang dok depan kamera..hehehe..
Tengah2 my adik ipar aku dok berurusan di kaunter check in tu..tiba2..salah satu barang yang kami bawa tak lepas..korang tahu apa??
MINYAK MASAK 1 kilo...
hurm..ambil lah minyak tu...
dan..
Masa tu jugak...anak2 saudara aku iaitu anak Kak Long tak bawa Identiti Card..bukan sorang tapi ketiga-tiga tak bawa...hish....korang ni warga asing ke???huhuh..
terpaksanya berbudi bicara dengan pegawai yang bertugas..Alhamdulillah diorang boleh dibawa berbincang...terima kasih..!!!
Setelah selesai..
Kami dibawa Air Asia terbang ke Langkawi...



10 ulasan :

IntaNBerliaN berkata...

seronoknya bercuti.. saya pun xpnh naik kapal terbang.. hihii

KhaiRin berkata...

JJCM ke langkawi rupa nyer..patut la lama menyepi...

Ros berkata...

Salam ziarah...

MamaEma berkata...

wah kak...bestnya pergi langkawi

Onitsuka_hana berkata...

langkawi tempat kelahiran hana :)

ummi anum berkata...

@IntaNBerliaN Masa naik tak lah gayat..tapi takut...macam2 fikir...huhuh..

ummi anum berkata...

@KhaiRin Hehehe...

ummi anum berkata...

@Ros terima kasih sudi dtg sini...

ummi anum berkata...

@MamaEma hihihi..memang best..pergi satu kelluarga pulak tu..

ummi anum berkata...

@Onitsuka_hana ya ker?mesti dah puas pergi JJCM kat sana ya..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers