PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, Mac 29, 2011

~ Syurga Membeli-Belah di Pekan Renggit ~

Assalamualaikum....salam ceria!!!!

Minggu lepas...mek dan ayah datang umah....tujuannya???Mesti lah ada misi kan...selain melawat anak dan cucu mereka ni...hehehe!!!
Misinya....Aku telah bagi cadangan kat my parent untuk buat bisness...bisnessnya..menjual barang2 terpakai...so..datanglah mek dan ayah ke kuarters aku ni..hehehe!!!korang nak tahu diorang datang ngan apa???heheh..dengan lori lah..dari Pasir Mas ke Simpang Renggam.Jauh tu...
Diorang datang hari Sabtu lepas....hari Ahad tu kami bawa diorang ke Renggit.."Syurga Menbeli-belah Barangan Terpakai"
Perjalanan ke sana mengambil masa lebih kurang 1 jam perjalanan...jauh gak kan...

Beginilah suasana kat Pekan Renggit..Pilih saja nak masuk kedai mana dan nak beli apa...semua ada!!
Ni lot2 kedai yang baru dibina untuk orang2 asli meniaga.


Ni deretan2 kedai yang terdapat di kawasan membeli-belah ni..


Antara barang2 yang ada dalam kedai...

 Ecah pun tak lepas peluang pilih barang2 yang dia nak...almaklumlah..mainan pun ada jugak..bila dah pilih2 asyik berebut-rebut jer dengan kakaknya...pening aku!!

Banyak jugak kedai yang kami masuk nak pilih2 dan beli barang...tu pun tak habis kedai kami jelajah..mek dah tak larat nak jalan jauh2..cian pulak!!
Setelah pilih barang yang nak..kami tinggalkan dulu untuk ambil keesokkan hari..nak tinggalkan deposit pun boleh tak nak tinggalkan deposit pun boleh..tp adalah lebih baik tinggalkan deposit takut nnt kalau tak buat camtu dijual pada org lain pulak..naya!
Harga barangan pun berpatutan...murah!!contohnya...tv 42 inci boleh dapat ngan harga RM 300...murahkan???Kalau sesiapa yang pernah datang ke sini tentu tahu keadaan dan suasananya..
Hari Ahad pergi tengok dan beli barang..hari Isnin pergi angkut barang dan pagi selasa bawa balik kampung..Hah!pasal tu aku balik kampung jugak..untuk pembukaan kedai baru kami..Alhamdulillah!!semua berjalan lancar setakat ini...Semoga Allah terus murahkan rezeki kami...









8 ulasan :

iduraz berkata...

cam best jer, jual brg terpakai ek..kalau sampai ke sana harus terjah

Mama Hanim berkata...

penah dgr gak pasal renggit tu. nmpk mcm best je shopping, byk barang tu.

Menu Untuk Suami Balik Outstation, Phewiit!

ummi anum berkata...

iduraz...best lah jugak..hehehe...tp nak menapak dalam kawasan dia tu letih jugak lah...jauh...

mama hanim...best shopping!!..barang2 pun masih elok...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

akk, RENGGIT ke RENGIT?

ZanaNordin berkata...

wah..bijak sungguh ler anum
lagipun kat sana barang murah2 kan...
sanggup tu parent datang dari pasir mas naik lorry

lama tak jengah barang2 kat rengit tu
nanti boleh pergi ler...
tengok apa yg patut utk rumah baru kami nanti

AkieZecky berkata...

kat mana tu?

ummi anum berkata...

anies...akak pun kompius....hehehe...Ejaan dia camner..Rengit or Renggit...nnt akak ushar balik...petang esok akak ke sana lagi...

zana...nak cari duit lebih..hehehe...harap2 berjalan lancar..

akie...kat johor..Rengit tu dalam daerah Batu Pahat rsanya..

~emmie~ berkata...

ooo...hubby pernah cakap pasal tempat nih tapi blum berkesempatan lagi nak pegi..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers