PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Isnin, Disember 19, 2011

~ Pantai Minyak Beku ~

Assalamualaikum..
Ahad lepas,11/12/2011...
Kami ada jemputan kenduri kahwin di Batu Pahat
Pengantinnya adalah adik kepada jiran kami Diana 
Kami keluar dari rumah dah pukul 2.30 petang..
tak sangka pulak hari tu kereta banyak kat jalan raya..jem lah...pukul 4.30 petang baru sampai sana..orang nampaknya dah tak ada..
lepas makan kami terus balik..
oppss..tak balik cuma masa dalam kereta dok plan nak pergi mana lagi..tetiba ternampak signboard Pantai Minyak Beku..
Errmm....sebelum ni pun memang selalu jer nampak signboard tu cuma hari tu jer terfikir nak menjengah ke tempat tu..nasib baik bawa GPS..
Perjalanan ke sana...berliku-liku..selekoh sana selekoh sini..
naik bukit turun bukit...
jauh pulak rasanya...
bila dah naik bukit tu terfikir jugak betul ke ada pantai???
confius kejap..tapi kami teruskan perjalanan..
Kalau cari dalam GPS,Pantai Minyak Beku ni adalah salah satu tempat perlancongan yang ada di Negeri Johor ni..
Cantik tak???
inilah PANTAI MINYAK BEKU

Cuma..tak boleh nak mandi manda lah..yang bolehnya..
Tu hah!!!diorang tengah cari kepah kot..
Sebenarnya tempat ni adalah salah satu tempat bersejarah kat Batu Pahat ni..
Ada Perigi Batu Pahat..
Ni lah perigi tu..ada sejarah bagaiman terjadi perigi tu..tapi sorry aku tak sempat nak baca..
Jom layan gambar2 kami kat sana...
Kakak Ain excited bila sampai sana..dia ingat boleh mandi tapi tak boleh..cian anak ummi ya..
Aisyah dok pegang lagi telur yang dia dapat kat majlis tu..


Minggu depan ada lagi jemputan kat Batu Pahat..
Lepas majlis tu nak pergi mana pulak ya..???

6 ulasan :

akubest501 berkata...

slalu gak gi BP, tp tak pernah gi lagi pantai ni....kena pi jgk nanti ni...

ummi anum berkata...

@akubest501Boleh lah pergi nanti ya..

syiela berkata...

1st time dengar pantai ni.... hehehhehe syiela ni bukan kaki jalan sangat :)

ummi anum berkata...

@syiela ya ker??saya pun baru first time sampai sana..

KhaiRin berkata...

first time dgr nama pantai tu...

ummi anum berkata...

@KhaiRinhehehe..ya ke?akak tak dengar akak baca kat signboard..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers