PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Sabtu, Februari 05, 2011

~ Rabbit ~

Assalamualaikum semua...selamat pagi..korang dah sarapan ke belum?
Aha! hari tu kakak cakap dia rindu kat arnab2 dia...yalah arnab dia ada kat kampung..parents MIL aku yang jaga...coz aku nak jaga kat sini tak ada tempat khas..jadi kalau kat kg..ada orang yang tolong jaga..tempatpun luas...FIL aku siap buat rumah lagi kat arnab2 tu..


Cantik tak?hik!hik!boleh lah untuk arnab berteduh...


Ni lah 2 ekor yang kmi beli...sebenarnya ni atas permintaan kakak nk beli arnab..coz dia nak bela kucing kat umah aku tak bagi..so dia mintak arnab...kebetulan aku pun suka arnab..hehehe..arnab ni aku beli kat Pasar Munduk di Pasir Mas...2 ekor harganya RM60.Aku beli time kat kampung hari tu...Tak sampai sebulan aku bela dah selamat melahirkan...tak tahu pulak yang si betina tu mengandung...hahaha..kejam betul tuannya ek...korang tahu berapa ekor anak dia lahirkan???? 5 ekor kau!!!..waktu lahir macam anak tikus aku tengok..


Rumah arnab tu sebenarnya ada 2 bilik...satu bahagian tuk ibu dn anak2..satu lagi tuk si ayah dia..yalah..lepas beranak ayah dan ibu kena asingkan kalau tak beranak lagi lah ibu tu..hahaha..


ni bilik si ayah..cian dia..lepas diasingkan dia macam terus menyendiri..

Mungkin anak2 arnab tu dah besar sekarang...aku tak tahulah apa nama yang diorang beri kar arnab2 tu..tp yang pasti salah seekor arnab tu my hubby aku panggil PAJERO..tak tahulah kenapa???hehehe..

Tiada ulasan :

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers