PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, Februari 22, 2011

~ Festival Layang-layang Di Pasir Gudang ~

Assalamualaikum...

Sabtu lepas,my hubby ajak g Pasir Gudang.Pasir Gudang????Hmmm...selama hampit 7 tahun kat Johor ni tak pernah pun kami ke Pasir Gudang..Nak buat apa ya kat sana??
My Hubby kata 'kita g tengok layang2..ada festival kat sana'...
Ooo..Festival Layang2...sok..kami pun pergi lah ke sana..

Tak pernah pergi tapi camne nak ke sana..jalan pun tak tahu???
so..aku pun kata.."Rakyat Malaysia mesti pandai baca signboard"..hahaha...
Yalah tu...tapi nasib baik ada GPS..sampai juga ke sana...tp sampai ke KFC Pasir Gudang jer..yalah dalam GPS tu tak ada Festival Layang-Layang...2,3 kali jugak kami pusing cari...last2 tanya pekerja kat KFC tu...hmmm..nasib baiklah dekat jer dari situ...tapi...nak cari parking pun susuah..bukan tak ada parking tapi parking penuh..huhuh..pusing lagi cari parking..sampai mu hubby nak batalkan plan kami..alahai..nak g Danga Bay...tp nasib baik jumpa parking...hehehe..orang ramai betul...masa tengah pusing2 cari parking tu..Sultan Johor baru jer balik..alahai..ruginya...

Festival ni diadakan di Bukit Layang-layang berdekatan dengan Muzium Layang-layang..Festival ni bermula 16/2/2011 hingga 20/2/2011...(dah habis daaa...)



Muzium Layang-layang


Antara gerai yang menjual layang-layang...kami beli satu layang2 untuk kakak...banyak juga gerai2 yang ada..antaranya gerai minuman dan makanan,gerai baju,tudung,gerai pizza hut dan ayam mas pun ada...


Jom..terbangkan layang2....



Layang2 puteri kakak dah terbang...


 Antara layang2 yang terbang di udara....ada macam2 corak dan jenis..buaya ada,ikan pari ada,naga pun ada...meriah betul!!!!
Tahun depan ada lagi..jom ramai2 g sana ya....!!!





2 ulasan :

MamaEma berkata...

nape tak belikan kakak layang2 bsar tu...nanti bolh dia terbang sama..ahaks...

anum shukri berkata...

hahaha..nanti tak larat nak terbangkan...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers