PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Rabu, Januari 18, 2012

~ Bengkel Kemahiran Keibubapaan ~

Assalamualaikum...
Petang semalam aku hadiri Bengkel Keibubapaan yang dianjurkan oleh KEMAS di Tadika Kemas Penjara Simpang Renggam.
 
 
Banyak info dan pengetahuan yang aku dapat.
Terutama dalam usaha kita mendidik dan membimbing anak2 pada zaman sekarang ni..
Acara bermula dengan demo masakan oleh dua pembantu tadika penjara ni..iaitu Kak Mai dan Kak Shima.
Wahhh..steady jer chef kita ni..
 
Demo masakan Laksa Johor
Lepas acara ni..
ada pula ceramah yang disampaikan oleh Puan Nor Wahidah binti Abdoii Rahim selaku Penyelia Bina Insan,Parlimen Simpang Renggam.

Aku nak kongsikan disini...
Jika anak-anak hidup dalam kritikan,
mereka akan belajar mengutuk.
Jika anak-anak hidup dalam permusuhan,
mereka akan belajar bergaduh.
Jika anak-anak hidup dalam keaiban
mereka akan sentiasa berasa bersalah.
Jika anak-anak hidup dalam toleransi,
mereka akan belajar menjadi penyabar.
Jika anak-anak hidup dalam penghargaan,
mereka akan belajar jadi budiaman.
Jika anak-anak hidup dengan saksama,
mereka akan belajar menjadi adil.
Jika anak-anak hidup dengan persahabatan,
mereka akan belajar berkasih sayang
Jika anak-anak hidup dengan kemesraan dan berdampingan,
mereka belajar untuk menjadikan dunia tempat paling harmoni,indah dan membahagiakan.

Selesai ceramah tersebut,ucapan pula oleh Pegawai Kemas Daerah Kluang...Selepas itu..
Yang Berhormat pula ambil alih...

YB Onn sedang bagi ucapan..
Selesai YB beri ucapan,majlis jamuan makan dan lepas tu bersurai...

6 ulasan :

▪imie fatima▪ berkata...

tq for sharing ye..mmg kita kena ada ilmu nak didik anak..kalau silap didik..kita yg rugi..yg penting amanah Allah beri kita jaga sebaiknya..

▪imie fatima▪ berkata...

tq for sharing ye..mmg kita kena ada ilmu nak didik anak..kalau silap didik..kita yg rugi..yg penting amanah Allah beri kita jaga sebaiknya..

fieda berkata...

saya suka kata2 tu..

ummi anum berkata...

@▪imie fatima▪ ya betul tu..nak buat apa2 pun kena ada ilmu terutama dalam didik anak2 ni..

ummi anum berkata...

@fieda saya pun suka ngan kata2 tu..

KhaiRin - anies berkata...

maksud mendalam tu!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers