PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Rabu, Mei 23, 2012

~ Main Masak-masak ~

Assalamualaikum..

Oppss!lupa...
ada satu lagi citer masa kat kampung hari tu..
bila belek2 pic kat lappy ni jumpa pic2 ni..
so...layan jer ek..

Main apa tu???
Laa...dia dok main masak2 kat belakang rumah tok ma dia ni..
Siap ada dapur.cerek air,mangkuk dan macam2 lagi..

Main bersama sepupunya..
memang hari tu si Aisyah ni lepas bebas main..
Aku dah tak kuasa nak larang dia main kotor tu..
sebab aku masa tu tengah demam..
Kalau MIL aku yang jaga memang dia bagi main jer..
tapi tak kisahlah ..dapat jugak anak2 rasa bagaimana bila main masak2 kat kampung..
Hari tu memang baju purple dia kotor..berselut..

Siap berbuai lagi..
kalau duduk kat atas buai ni memang lena..
dengan kawasan yang redup ni..

Tengok apa tu?
Monyet!
yang ni bukan yang liar ya tapi dipelihara oleh FIL.
Ada 3 ekor semuanya..

Hurmm...bila tengok anak2 main masak2 tu teringat zaman dulu2..
masa zaman kanak2..
main masak2..kalau boleh semua barang kat dapur nak dikeluarkan..
tapi memang tak dapat pun mesti kena marah..
yalah barang yang masih elok nak buat main masak2 mana si ibu tak naik hangin kan?
hehehe...
Korang macam mana mesti pernah main kan?

12 ulasan :

KhaiRin : anies berkata...

janji depa bahagia kak

ummi anum berkata...

@KhaiRin : aniesyalah..anak2..diorang ni suka meneroka..

kpah k-poh berkata...

siap ada dapur gas lagi tu hahahaha...

IntaNBerliaN berkata...

alamakkk tekejut + seromnok sbb ada lg knk2 yg main msk2 camni mcm sy dulu.. hihii

ingt ke skrg bdk2 hnya pndai ngadap kmpter @ game je..hihii

ummi anum berkata...

@kpah k-pohhahaha..semua lengkap kak pah..

ummi anum berkata...

@IntaNBerliaNa'ah ina..kat kampung memang macam ni..diorang lebih suka main macam ni..permainan dulu memang masih ada kat kg ni..

ummiarissa berkata...

kalau nak masak nasi.ganti pasir,lauk daun2 yang dikutip...batu2..ke..seronok zaman kecik2 dulu..

ummi anum berkata...

@ummiarissabetul tu ummiarissa..bila tengok anak2 main teringat zaman kanak2 dulu..

Myra Jay berkata...

Kecik2 dah pandai masak.. :)

Mainan untuk kanak2 perempuan kan ;)

MamaEma berkata...

baguslah..meereka dapat rasa permainan masa kita kecil dulu...

ummi anum berkata...

@Myra Jaybudak2 perempuan kan suka main masak2 ni kan MJ..

ummi anum berkata...

@MamaEmabetul tu ema..bila balik kg meresalah mereka main semua tu dengan sepupu diorang..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers