PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Khamis, April 07, 2011

~ Rengit- Trip Ke 2 ~

Assalamualaikum...

Alhamdulillah!!!...Allah murahkan rezeki kami...Barang2 yang dibeli di Rengit minggu lepas dah habis dijual...Dan hari Isnin lepas Ayah dan Mek datang lagi...tp diorang bertolak dari kampung hari Ahad lagi..tp singgah kat umah sepupu aku di Setiu dan bermalam disana..pagi Isnin baru bertolak ke Simpang Renggam...

Petang selasa..kitorang ke Pekan Rengit lagi...cari barang untuk pelanggan..Sebenarnya..buat permulaan kami hanya beli barang yang dipesan oleh pelanggan dulu..al-maklumlah..modal kecil jer...so..hari selasa kami hanya ronda kedai2 untuk cari barang..bila barang sudah jumpa dan dibayar deposit hari rabu kami angkut barang masuk lori....


Sebenarnya..kami pergi awal lagi..kul 2.30 petang dah kuar dari rumah...tp kami ke Kluang terlebih dahulu untuk ambik katil 2 tingkat yang kami beli dari rumah seorang hamba Allah yang ingin mejual katilnya...lepas ambil katil kami terus ke Rengit..kami berhenti solat Asar di masjid dan meneruskan perjalanan..bdalam perjalanan hujan lebat yang amat..tp bila sampai sana...tak hujan pulak...tapi cuaca dan mendung...ayah dan mu hubby dah siap sedia pasang khemah lori..



Tengah2 kalut nak pasang khemah..cuaca terus berubah...mendung awan hitam..angin pun bertiup kuat...

Tengok tu..awan hitam...



Sekejap jer..hujan lebat betul....sempat angkat 2,3 barang jer..pastu kena stop dulu takut nnt barang rosak.yalah ada kabinet tv,peti ais,tv dan macam2 lagi...

Bila hujan dah reda sikit baru sambung kerja...kesian tengok my hubby dah basah kena hujan..Thanks! ya dear kerana sudi tolong...ni lah contoh menantu yang baik..hehehe!!!...
 Sampai maghrib pun kami masih kat sana..nasib baik ada surau kat situ...
Dalam perjalanan singgah makan kat Sepat Ronggeng kat Simpang Renggam...perut pun dah lapar....huhuhu...
Pukul 10.30 malam baru sampai umah...

dan.....pagi ni ayah n mek bertolak balik Pasir Mas...Semoga selamat perjalanan dan semoga Allah terus permudahkan dan permurahkan rezeki kita...aminnn!!!!

2 ulasan :

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

ujan xpe jgn banjir

ummi anum berkata...

anies..tu lah...sib baik tak banjir..hehehe...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers