PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, April 08, 2011

~ Si Cilik Dan Jagung ~

Assalamualaikum..

Salam petang...dan ceria selalu...
Korang suka makan jagung tak??mesti suka kan?aku suka makan jagung mungkin sebab itu jugak sicilik aku,Aisyah suka sangat makan jagung...

Korang tau tak????Aisyah boleh habiskan semua ni...tapi bukan dalam sekelip mata lah..hehehe...tp yang pasti dia memang suka makan jagung rebus,jagung yang dalam cup tu pun...memang suka...Kalau kakaknya memang tak makan pun...kalau tak pun dia akan makan sekali gigit jer pastu tak nak lah dia..kakak memang cerewer hal makan..tak tahulah nape..padahal masa ngandung dulu aku bantai jer segala jenis makanan..hahaha...
 
 

dah tinggal batang jer...Biasanya kalau kami ke Air Hitam Or Batu Pahat tu mesti singgah kat Machap beli jagung..tak kisah lah yang dah rebus ke atau yang belum rebus...

Dan korang tahu tak???
 Jagung atau nama saintifiknya Zea mays yang berasal dari keluarga Gramineae. Tumbuhan ini kaya dengan protein, vitamin B, kalsium, fosforus, zat besi dan sejenis minyak bermutu tinggi yang baik untuk kesihatan. Amalan memakan jagung boleh menguatkan tulang, gigi, rambut dan hati. Ia juga boleh menurunkan tekanan darah dan kandungan gula dalam darah, melancarkan pengaliran darah serta melawaskan kencing.

2 ulasan :

MamaEma berkata...

ema suka makan jagung..kalau makan jagung konpem perut lawas...

ummi anum berkata...

betul tu ema....akak pun suka makan..hehe..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers