PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, April 22, 2011

~Kakak Dah Pandai Tulis Surat ~

Assalamualaikum...

Malam tu sedang lepak2 tengok tv dengan keluarga...si kakak keluarkan kertas dan pensil untuk buat kerja sekolah katanya...padahal seingat aku kerja sekolahnya dah siap petang tu...ada lagi tertinggal ker????Alahai.....rupanya saje nak main2 lahtu...nak suruh si adik kacau2 dia...adik pantang jer kalau nampak kertas dan pensil kakak...mula lah dia akan mintak jugak nak kertas n pensil tu...

Biasanya...kerja sekolah kakak aku akan pastikan dia akan siapkan waktu petang sebelum keluar main...so..malamnya tak ada lah dia menggelat nak buat kerja sekolah bila mata pun dah ngantuk...dia biasanya jarang tengok tv kalau waktu malam...jadi waktunya tu aku n my hubby akan isikan dengan belajar menulis dan mewarna...Bila ajar menulis beginilah hasilnya...

Ni lah hasil tulisan my princess....
ni sebenarnya surat....dia kata nak tulis surat untuk sepupu2nya di kampung tu...so my hubby tuliskan satu surat dan suruh kakak tulis balik apa yang papa dia tulis...beginilah hasilnya....
Tapi rasanya..dulu kalau dia lukis gambar orang nampak jugak bentuk muka yang di lukis tu..tp sekarang ni korang tengok lah tu..mesti korang ingat itu gambar bunga...hahahahah...sebenarnya tu gambar kakak,adik ,ummi dan papa...tp apsal jadi cam bunga ek????nape dia buat rambut cam kerinting camtu..huhuhu...confius aku....

p/s : surat tu dah di pos..tak tahulah penerimaan sepupu2nya itu...hihihi...mesti terharu!!!!..

5 ulasan :

Fantastic Ajane berkata...

comel je kan..:)

cpahniza berkata...

alahaii pndainya dieee...

ummi anum berkata...

FA dan cpahniza....heheheh..tu pun jenuh nk mengajar tulis..sampai jadi camtu...

~ yus ~ berkata...

Wah! Berapa umur kakak ni dah pandai tulis surat..hehe

Anak kedua saya yg 7 thn tu pun pandai dah tulis surat panjang2...kelakor pun ada..

TQ tinggal jejak di blog yus ya..:)

ummi anum berkata...

yus...baru 5 tahun lah...ala..bukan dia reka sendiri pun ayat2 tu...papa dia yang ajar..dia cuma tiru jer..hihihi...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers