PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, April 22, 2011

~ Akibat Makan Colek Buoh Pauh ~

Assalamualaikum....
Entry malam hari....Malam ni berpeluang buka blog...sambil2 temankan my hubby study untuk final exam dia...tapi jeling2 jer kat bilik sebelah cam dah tidur pulak dia..alahai..letih sangat lah tu....Apa pun harap dapat jawab soalan exam esok ya sayang...

Malam ni nak cerita pasal makan colek...kalau orang Klate royat make colek...Aku makan colek buah mempelam la....Buoh Pauh.....
Petang semalam..masa ronda2 kawasan kuarters ni..ternampaklah buah mempelem dok bergayut kat pokok dia tu lah..so ...aku suruh lah my hubby kaitkan...nasib baik ada galah...boleh lah ambil...tengok buah dah kecur liur ku..huhuhu....dah lama tak makan....


Korang tak tergoda ke tengok buah yang menggebu hijau tu????hihihhi...tp aku n hubby makan ngan kicap jer...sebab tak ada bahan2 lain...kalau kat kg makan ngan BUDU....best wooo....
Tapikan.......
?
?
?
?

Keesokan paginya...waktu nak mandi pagi tu..aku rasa semacam kat ibu jari kanan aku ni..rasa pedih jer..bila aku tgk tak ada pulak luka..yalah kot2 kena gigit lipas ker...tp aku sentuh jari tu..rasa sakit betul...rasa senak...bila lepas mandi aku tgk ada kesan lebam..cam kesan gigitan 2 batang gigi melekat kat situ..huhuhu..ish!ish!..seram lah pulak malam2 ni....
Hah!!!tulah...akibatnya..nak ambil buah tu tak minta izin ngan si penunggu....huhuhu.....main ambil jer.....

Moral of the story.....minta izin dulu kalau nak buat apa2 ya...

2 ulasan :

...mommy jue... berkata...

wahhhh bestnya.... tiba2 terliur.. ngidam pulak.... hehe

ummi anum berkata...

kalau dh lama tak makan memang terliur...hehehe...2laah cam org ngidam pulak...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers