PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Isnin, Mac 26, 2012

~ Sepetang Di Muar ~

Assalamualaikum...
Baru nak update peristiwa sabtu lepas..
Minggu ni my hubby cuti..so adalah tempat2 yang kami akan terjah..
Hubby kata..
"Sebelum kita pindah ke mana-mana nanti..kita round dulu Johor ni.."
Aku apa lagi..
dah memang kaki suka berjalan..
hahaha..
Jadi...terima kasih suamiku...
kerana sanggup drive sampai ke Muar dari Simpang Renggam..

 Dah sampai Muar dah ni..
Plan asal..
aku hanya nak makan Mee Bandung Muar jek...
macam orang mengidam pulak..
sian kat hubby kena drive ke sana..
Nasib baik cik GPS sedia membantu..
hehehe..
cari punya cari jumpa kedai ni kat tepi benteng...

Kedai Mee Bandung Abang Sayang..
ooo..Patutlah nama kedai Abang Sayang..
aku tengok semuanya lelaki kat kedai dia..dari tukang masak sampai ke pekerjanya..
Banyak kedai makan kat kawasan ni..
pilih jer yang mana nak...

Ni hah!Mee Bandungnya..
pekat giler kuah dia...
Aku dan hubby order 2 mee bandung dan Ain dan Aisyah pulak order ni..

 Kue Tiaw Sup..
Best jugak ni..

Lepas makan dan menikmati panorama tengahari kat situ..
kami terus ke Dataran Tanjung Emas berhampiran tempat tu jugak..
Masa sampai sana kebetulan ada program yang sedang dijalankan..

Program Kampungku Kebanggaanku..
ni program hujung minggu kat Muar ni..

Selesa jugak lepak-lepak kat dataran ni..
santai jer dengan angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa...

Tengok suasananya...
selesa untuk beriadah...
Oppss!!sebelum datang sini kami solot zuhur dulu kat Masjid Jamek yang berdekatan..




Leka main belon sabun...

Kakak Ain yang snap pic ni..
nampak gelap mungkin cahaya kot..
Dalam pukul 5 kami bertolak balik tapi tak sampai rumah pun sebab kami ke Kluang dulu..
Berhenti solat di RNR..
Kami singgah makan kat Kluang pulak untuk makan malam..

Nasi Lemak World..
Huh!berjalan sakan..
Dari SR ke Muar..
Dari Muar ke Kluang...
Balik SR...
Apapun..terima kasih sayangku...
kerana sudi melayan karenah kami..







8 ulasan :

KhaiRin : anies berkata...

kak, kalu lanjut ke dpn sket bleh smpi ke kg sy kt melaka..bleh mkn free lg

adza irdawati berkata...

perghhhhhh part mee bandung tu yg tak tahan tuuuu hehehehe

ummi anum berkata...

@KhaiRin : aniesmemang ingat nak ke melaka..tapi kansel saat akhir sbb dah petang sangat..lain kali akak g..aka contact anies..hehehe..tapi akak tk ada no phone anies..

ummi anum berkata...

@adza irdawatitak tahan ya kak..saya lagi tak tahan bila dah depan mata macam orang mengidam pulak..hahaha..

IntaNBerliaN berkata...

kalau org ajak berjalamn.. haruslah kita laju je setujukan..hihii

ummi anum berkata...

@IntaNBerliaNhahaha..mesti2..dah memang kaki suka "round the world"..hahaha

izan mama mia berkata...

bestnyer dapat jenjalan...teliur arr tgk mee bandung tuu..mmg power tgk pic..hehehhee..tentu sedap kan...

ummi anum berkata...

@izan mama miajenjalan memang best..hehe..memang power mee bandung tu..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers