PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Isnin, Mac 12, 2012

~Ingat Janji Kita-Murni Aqila ~

Asssalamualaikum....
Dah agak lama aku tak memberi komen tentang novel2 yang aku baca ni...malam ni rasa terpanggil nak buat...ceh!! pandai jek aku ni nak komen ya...hehehe...so kali ni aku pilih novel dari penulis yang aku sayang ni....my cute Murni Aqila...

Ingat Janji Kita



Novel ni mengisahkan tentang jejaka hensome yang bernama Raimi yang dipaksa kahwin oleh atuknya sendiri,Tok Jalal.Dahlah dipaksa kahwin calon isteri pun ditentukan.Demi menolak permintaan yang berupa arahan dari atuknya itu macam cara Raimi lakukan untuk mengelakkan dirinya berkahwin dengan pilihan atuknya termasuk mengupah sahabat baiknya,Adi untuk menyamar sebagai teman wanitanya.

Namun,kali pertama melihat Adi memakai pakaian wanita telah membuatkan jiwa Raimi bergoncang kerana pada pandangan matanya Adi sempurna sebagai wanita.

Tanpa pengetahuan Raimi,Adi sebenarnya menyimpan terlalu banyak rahsia dan kisah hidup yang amat memeritkan.Adi terpaksa berbohong dengan semua orang untuk menjaga rahsianya.

Sinopsisnya takat ini ya..nanti kalau aku ceritakan banyak2..tak suspen pulak..so..tak rugi kalau baca "Ingat Janji Kita " ni...
4 ****

Untuk Moon..
Baca novel ni..buat akak menangis.ketawa geli hati,marah,kecewa,geram..semua ada...pandai tau buat akak camni...
Akak menangis bila selami kehidupan Adinida..teruk sekali dia didera kan...
Akak ketawa bila Raimi bersama Adi...
Akak marah bila,kecewa dan geram dengan Kalsom...Ada jugak manusia tak berhati perut macam tu..kalau wujud orang macam tu memang akak hukum gantung jer..huhuhu.. geram betul..kalau boleh ending Kalsom dengan Adinida ,akak nak si Kalsom tu melutut minta maaf dengan Adi..
Dan...bahagianya bila dengar ayat ni
" Saya akan menjaga dan melindungi awak sampai ke akhir hayat saya"

3 ulasan :

...:muRn! aQ!La:... berkata...

Ya Allah...... Terharu nyer bace ulasan akk. Hepi sgt3. Hahahaa..... Rs best sgt bile ape yg moon tulis dpt meresap smp jiwa pembace.

...:muRn! aQ!La:... berkata...

Ya Allah...... Terharu nyer bace ulasan akk. Hepi sgt3. Hahahaa..... Thx.... Biler ape yg kite tulis dpt meresap dlm diri pembace, rs puas sgt. Thx kak....

ummi anum berkata...

@...:muRn! aQ!La:... hehehe..nampaknya lepas ni moon kena ajar akak menulis..akak dah menulis tapi sekerat jalan jer ni..huhuhu..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers