PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Ahad, Ogos 12, 2012

~ Ibu Mengandung,Bersalin dan Berpantang ~

Assalamualaikum..

Mood sekarang mood untuk balik kampung...
ooo....balik kampung...
Tapi..sempat lagi aku nak kongsikan testimoni pengguna2 Bio Ever dan Kopi Mineral dan juga V3SR ni ya..
u all jangan segan2 pulak nak baca..
kot ye pun u all tak memerlukannya..boleh jer u all sebar2kan kebaikan produk2 ni..
Alhamdulillah...
Semoga kita mendapat manfaat daripada perkongsian ini..

Ada orang bertanya..kopi mineral,V3SR dan bio ever ni sesuai tak untuk ibu mengandung..
ok ya..kawan2 semua..dua produk ni memang sesuai untuk ibu mengandung,ibu yang menunggu masa untuk bersalin malah sesuai untuk yang berpantang...
 

Testimoni 1

Bio Ever + Mineral Coffee teman sepanjang kehamilan & berpantang. Susu perahan lebih pekat. I like!

 sapa kata org pregnant & dlm pantang tak leh amik Mineral Coffee + Bio Ever ni...meh baca sharing dari ibu yg baru seminggu bersalin anak ke 4 ni...


Puan Azwani Aziz...konsultan hebat yg gigih sgt2..dalam sarat tunggu hari tak sampai brp minggu nak bersalin...1 set bio ever setel dlm 2 hari

Sharing dari Azwani Aziz  lagi...
"Spanjang khamilan amik bio-ever mmg superb! Pinggang x lenguh, muka dah XDE shabby, pori2 smkin halus... Bla minum Mineral Coffee wit Garam Mineral hsilnya smakin mgancam. No More overweight smpi kne marah ngan mici. Xde letih, xde busan mind blowing n smua keje siap b4 bsalin. Pg nak BESALIN pun smpt minum secawan. Dr jam 8am~2pm prut x mkn apa2 tp dah nyusukan bby bdn masih blh btahan! sape x cuba mmg RUGI!"

Sesuai utk ibu mengandung, menunggu masa nak bersalin malah sesuai gak dalam pantang.

Hasilnya......air susu pun jadi pekat. Baru la kenyang baby minum susu ibu yg berkualiti :)

Testimoni 2
 10 ogos 2012 genap smggu ank perempuan saya Nuyun Hasbullah berpantang.. proses kelahiran secara opration.. byk org ckp ssh nk jaga klau opration nie... tak boleh makan JAMU... ssh nak baik...Saya ambil keputusan suruh dia minun LICTO-LIT, pki BIO EVER dan makan MAHARANI...alhamdulillah semakin hari dia semakin baik...yang best nurse dtg rumah.. nurse cakap "jahitan bersih..tak ada darah...tak ada bengkak..rahim pon cepat kecut..biasanye mesti kt opration tu ada skit darah atau bengkak.." yang lagi best susu byk..bby pon sentiasa kenyang...Thnk you Allah



 Testimoni 3
25thn - Start guna BE after 10days bersalin kot..gerun tengok my perOt after bersalin..kasar2,hitam2,berparut truk gak la (sbb masa ngandung gatal tgn sgt dok garu2) hehe..pastu my beloved kaklong Farah Wahida suruh try sapu BE ni..beli la 1 kotak 50g tu..sapu2..Alhmdulillah,dlm masa seminggu je kot dpt rasa kesan dia..even bkn totally change..tp perOt dh rasa lembut n kulit halus sgt..parut2 pun cm berkurang..itu kisah perOt :)

ni kisah tgn plak :)
~~masa dlm pantang..tgn kiri lenguh sgt2 sbb always pegang anak time breastfeeding kn..pastu try la sapu BE..Alhmdulillah,besoknye tu "aik..smlm sakit sgt,pg ni smpai dh lupa tgn tu sakit sbb dh x rasa lenguh2 lg.."..hehe..syukur :)

ni plak kisah blkg leher :)
~~~biasanya sakit ni org ckp slh bantal la..salah tdo la..lbh krg cmtu kot..mau 3 hari baru nk baik..sapu2 BE Alhmdulillah,sapu mlm pg besoknya dh baik :)

~~my cute hero.Adam Muqri sakit perOt n susah nk buang air besar..
kaklong said "hang sapu la BE tu kt perOt Adam"..
sapu2,Alhmdulillah after few minutes dh beyak2..hehehehe...

~~baru2 ni sy sakit perOt,pedih ulu hati sbb ada gastrik..after berbuka je memang rasa sakit sgt..pastu teringat BE..sapu2..
Alhmdulillah,krg dh rasa sakit tu :)Now,anak baru nk masuk 3 bulan ~ perut yg hitam2 lps bersalin dulu warna dia dh back to normal..bestnyeeee :)bkn perOt je..ketiak pun dh x hitam2 lg..putih berseri..heeee~
Bio~Ever memang mantopppp!!!
 
via Smart Tycoon Group 
 
Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan..InsyaAllah..
Sebarang pertanyaan boleh PM saya...

5 ulasan :

eB berkata...

tq sudi share :)

Che Rosliza Che mat berkata...

Hai! anum...cr dah buat tutonya...nanti tengok ya...

MamaEma berkata...

akak balik bila kelantan?

nik ros berkata...

hati dah ade kat kampung skarang ni..hehe

Nurlyla berkata...

huhu.. ibu ratu hatiku <3

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers