PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Khamis, Mei 26, 2011

~ Padah Bila Suka Copy Paste ~

Assalamualaikum...

Selamat petang semua..korang tengak buat apa tu..tentu tengah santai minum petang dengan famili ya...dan layan kartun Hagemaru..hahahah....

ok!berbalik pada tajuk n3 aku tu..hmmmm...copy paste..copy paste..copy paste...senang kan??hhehehe...tentu korang jugak pernah buat copy paste ni kan...hah!tak pernah..tipu lah...hahaha....ok.sebenarnya camni lah kisahnya...
Biasalah aku ni suka jugak copy paste benda2 kat dunia maya ni..terutama berita2 menarik untuk masuk kan dalam blog...tp bila dah kite copy paste tu jangan lupa istiharkan kat mana kita amik benda tu kan...
Nak dijadikan cerita..hari tu aku copy paste satu berita dari salah satu akhbar online yang ada kan..so..aku masukkan kat blog lah...lepas tu ramailah jugak readers yang masuk baca n3 tu..walaupun sebagai silent readers,yalah tak ada yang tinggalkan komen...
dan....
beberapa hari lepas tu..aku pun bukalah akaun Nuffnang aku tu...tapi aku pelik lah nape status keahlian aku telah bertukar dari Glitterati kepada Biasa...pelik lah...apa yang aku buat???aku pun hantar mesej kat Nuff...nuff pun jawablah...

"Your membership status was affected because our crawlers detected ad script from our competitor, Innity on your blog. If you wish for Glitterati status to be reinstated, kindly ensure that all script from Innity has been removed."

Alahai...bila masa pula letak iklan Innity ni ek?setahu aku aku hanya setia pada Nuff jer..cewahhh...
So..nuff suruh aku cari sebarang kod yang ada innity ni..aku pun cari lah...puas aku godek2..akhirnya jumpalah kat satu post [tu pun nuff cakap post yang berapa hari bulan punya..]

 Ni lah dia yang menyebabkan en nuff merajuk tu..terus tukar status keahlian aku...
Sekarang ni rasanya dah settle...tunggu perubahan status ke Glitterati dalam masa 96 jam...
Terima kasihlah kepada pihak Nuffnang kerana sudi membantu aku menyelesaikan masalah ni ya...
terima kasih banyak2...

Kesimpulannya...boleh kita copy paste apa2 bahan pun tapi baiklah check dulu kod HTMLnya ya...supaya en nuff kita tak merajuk..hehehehe....ataupun elok kita bina sendiri ayat2 dalam news2 yang kita nak tu tp berdasarkan fakta yang betul..kreatiflah skit kan..



9 ulasan :

nurkass berkata...

huh..camtu pulak ye..kdg2 tak perasan kod tu..hehe

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

bunyi cm ngada2 je nuff ni

Serius hot! WFTXO@#$%&*!

EZAN IDMA berkata...

en. nuff mengade, merajuk lak. haha

ummi anum berkata...

Kass...a'ah..camtulah..kena hati2 kalau tak nak jadi camtu...

ummi anum berkata...

anies...nak buat cmner kan...hahaha...

ummi anum berkata...

ezan...hahaha...merajuk kena pujuk..

zha berkata...

wah bahaya jugak encik nuff eh...adoii..nasib baik u terer detect apa encik nuff buat...

zha berkata...

visit wall saya and follow me saudari..(^.^)

ummi anum berkata...

zha..nak kata teror memang sy tak teror..tp saya ikut jer apa yang nuff suruh buat...heheheh..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers