PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Khamis, Mei 31, 2012

~ Kerana Tong Gas Aku Terima Rawatan Di Klinik ~

Assalamualaikum...

Sabtu lepas...diri ini rajin bebebor nak mengemas..selama ni tak adanya..hehehe..kononnya nak buat suprise kat my hubby lah ni..yalah,time tu my hubby tak ada kat umah dia ada meeting kat PD..
So...oppss..lupa hari Jumaat lah..
hihihi..sori u all ek..
So..hari jumaat tu dengan rela hati dan senang hatinya aku kemas ruang dapur sorang2..
Jadi camni bila kemas..


Sebelum ni..peti ais tu berada kat tepi tu ..kat kabinet dapur tu..aku hanya alihkan aje peti dan kabinet tu..tampal kitchen sheet tu..
tapi kabinet tu berat kalau ada tong gas kat dalam tu..
so aku dengan gagahnya(gagah ke) angkat tong gas tu..
Untuk pengetahuan u all..tong gas tu baru je di tukar baru so baru 2,3 hari guna..
berat lagi lah tu..
Tapi aku selamba jer angkat..hihihih..
Lepas kemas tu semua..aku dah rasa lain macam..rasa sakit kat ari ari..
So aku stop dulu lah..lagipun time tu my hubby tak ada..dia balik esoknya..
Esoknya..aku sambung kemas ruang sebelah lagi..
My hubby aku bertolak balik pun petang dah..
tapi..bila petang tu..aku rasa sakit yang amat kat bahagian ari-ari dan terus ke belakang punggung..
huhuhuhu..sakitnya Ya !Allah..
Aku call hubby ..nasib baik dia dah on the way balik..
aku cuba bertahan..
tapi air mata ni dah jatuh dah..sakit sangat2..
Nasib baik jiran sebelah ada kat rumah..so aku minta tolong dia hantar ke klinik..
Aku ke Klinik Rafeah..klinik ni baru dibuka kat SR ni..
Aku datang sini sebab..Doktor kat klinik yang biasa aku pergi suruh aku datang buat scan kat klinik ni..
Sebab nya apa u all nak tahu?
Minggu lepas aku dah kena dah sakit ni..
Bila dan jumpa doktor..macam2lah dia tanya..
sebab bila scan tak ada apa-apa yang pelik..
Alhamdulillah..
Last2 doktor tanya..
Awak ada buat kerja berat tak?
Aku dengan tersengih2nya jawab..
Ada..Angkat tong gas..
Doktor tu dah terkejut..tapi lepas tu dia terus mengelengkan kepala..
Mungkin tak percaya..ihihihi...
Yang tak best..kena inject..
huhuhuhu..
Apapun terima kasih kat jiran aku ni..kalau dia tak ada tak tahu apa nak jadi..
Sebab malam baru my hubby sampai umah..

2 ulasan :

KhaiRin : anies berkata...

kena extra caution lps ni kak

ummi anum berkata...

@KhaiRin : aniestu lh..sakit sekarang ni akak dh kena tahan kt wad..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers