PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Jumaat, Julai 22, 2011

~ Rengit Trip Ke 7 dan Angkut Barang Ke Rumah Baru ~

Assalamualaikum...
Salam ceria kawan2 semua....dah 2,3 hari tak updatedan buka blog dan fb..bukan apa minggu ni memang superb sibuk lah...
Apa yang sibuk sangat tu ya??
okey...mari nok royat deh....
heheheh...
Ahad lepas [17/7/01] aku dan hubby dah start cuci rumah baru yang akan kami duduki tak lama lagi..kalau korang pernah baca entry aku yang bertajuk Di Arah Pindah tu tahulah korang ya...
Letih weiii..basuh rumah sebesar tu..adoiyaiii..sakit habis urat saraf aku nih...nak buat camner kenalah buat kalau tak..tak kan nak duduk rumah yang tak dicuci tu kan...
Lepas tu hari Isnin pulak mak.ayah dan adik aku yang study kat UITM tu sampai dari kampung..korang pun dah tahukan kenapa mak ayah aku selalu datang rumah aku ni...tentulah membeli-belah kat Rengit tu..Diorang sampai dah maghrib..so aku letih sangat nak masak..bawa jer diorang pergi makan Nasi Ayam Haji Ali kat Simpang Renggam tu...
Hari Selasa..masa untuk angkut barang2 ke rumah baru...nasib baik jugak adik aku datang..boleh tolong aku kemas..hehehe...mak aku tak larat sangat...kesian pulak kat dia...Petang tu..2 lori kami angkut barang....banyak jugak ya...memang banyak..huhuhu..tu pun ada sesetangah barang aku suruh ayah aku bawa balik dengan lori dia tu...kalau tak nak guna jual jer...

Bila dah barang berkumpul satu tempat camni tak tahu nak mula kemas camner..huhuhu...
Bahagian dapur...

Sampai ke malam kami angkut barang2 tu..yang tinggal kat umah sekarang ni hanya tv,peti ais,mesin basuh,dapur dan baju2 jer...
Pagi Rabu..kami angkut satu lori lagi..jadi semuanya 3 lori...
Petang rabu tu..kamibertolak ke Rengit pula...kali ni kami terus isi barang yang hendak dibeli dalam lori tu..kerana pagi khamis diorang dah nak balik...

Ayah dan mek aku sedang pilih2 barang...

Bila beli,bayar terus masukkan dalam lori...
Pukul 11 malam baru sampai rumah..tu pun kami singgah makan kat Restoran Maju seafood..
Pagi Khamis...diorang bertolak balik...dan Alhamdulillah dah sampai...tadi ayah aku call cakap barang yang beli semalam tu dah separuh dijual...Alhammdulillah...!!!Syukur kepadaMu Ya Allah...

Tinta Hati : Ya!Allah Kau Berkatilah Rezeki Kami..aminn..!!!!

2 ulasan :

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

nnt kenduri rumah baru jemput ek?? ;-)


Kerana LiverpoolFC episode 4 (finale)

ummi anum berkata...

anies..

tak kenduri lagi...hehehehe...InsyaAllah..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers