PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, Julai 05, 2011

~ Rengit Trip Ke 6 ~

Assalamualaikum..
Jom kite je Rengit pulak kawan-kawan ya..dah kenyang makan kan???so petang ni kite ke Rengit..hehehe..
Ok!Hari Selasa lepas..my parent datang lagi lah...korang pun dah tahu tujuan mereka datang kan???Apa lagi nak beli baranglah..barang kat kedai dah tinggal tak seberapa je lagi...
Hari Rabu,petang tu kami ke Rengit..tengok2 dan bayar deposit barang yang berkenan di hati...kalau ikut permintaan..ramai yang nak meja makan dan peti ais..tapi yang berkenan di hati ada 1 je meja makan dan satu peti ais..barangnya memang banyak tapi yang tu jer yang kena dengan harga..hehehe...
Barang-barang yang lain beli jugak..antaranya tilam bujang,katil bujang,katil kelamin,mikrowave,oven,kipas,radio,periuk nasi dan lain-lain...
 
Antara salah satu kedai yang kami beli barangnya..
Hari berikutnya iaitu hari khamis..kami kesana lagi untuk isi barang yang dibeli dalam lori seperti biasa..
tapi kesian jugak kat my hubby aku ni..hanya dia sorang jer yang bertungkus lumus..ayah aku tak boleh nak angkat barang berat sangat..tp nasib baiklah ada budak2 kat sini yang tolong angkat barang ke lori..
Beginilah rupanya..lori yang penuh ngan barang-barang ni..tengok tu my hubby berdiri tegak atas lori tu..mesti tengah fikir cmner nak ikat ya...ikat bang jangan tak ikat...ikat cantik-cantik...biar kemas ,barang tak rosak kalau hujan pun..
Hari Jumaat pagi mek dan ayah bertolak balik...
Alhamdulillah..

12 ulasan :

MamaEma berkata...

kat mana ni kak... jual apa? akak bukak bisnes erkh..

kak camana nak buat iklan churp2..gerak2 nie erkh..

ummi anum berkata...

Ema..
kak anum beli barang2 ni ka tRengit pastu mak ayah buka kedai kat kampung jual barang2 ni..
iklan churp2 gerak ni..akak pun tgk kat blog2 orang lain..nnt ada masa akak cara2 dia ya...

nurkass berkata...

salam my dear kak anum..
dah byk kali kass dgr pasal rengit nih..kak anum boleh bagi details tempat ni tak..daerah mana..berdekatan ngan ape..kawasan mana..teringin gak nak gi rengit nih..

tiefazatie berkata...

wah..bykya brg....hihi..moga bisnes maju yaa..

sis..kalu rajin tlg komen n3 ifa nie ye

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq so much!

ummi anum berkata...

Kass..nnt akak jawab kat blog kass ya...hehehe...Rengit ni kat daerah Batu Pahat...

ummi anum berkata...

tiefazatie..

Alhamdulillah bisnes setakat ni ok...InsyaAllah moga terus maju...

makdara TERdiva berkata...

salam & selamat pagi..

wah! kali kedua baca kisah Rengit ni..
kalau dekat lah..mau saya pun nak borong kat situ.. sob..sob..

ummi anum berkata...

makdara TERdiva.
hehehe..salam kenal..
ada masa mai ler borong..

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

uiiii byk nyer..

Kasi wangi sket!

ummi anum berkata...

anies..
apa yang banyak tu???

anneuchiyus berkata...

nak g juga ler huhu kos lori brp ek awk?
http://anneuchiyus.blogspot.com/

anneuchiyus berkata...

wah best ni nk g gak ler kiki..kos lori brp plk ek?
http://anneuchiyus.blogspot.com/

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers