PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Rabu, Februari 29, 2012

~ Dimakan Anai-anai ~

Assalamualaikum..
Dag agak lama tak update blog kecintaan ini ya..Banyak jugak nak story mory..tapi cam tak ada idea lak...tapi tak apa akan ku cuba cari idea..
kemana lah menghilangnya idea ni ya...huhuhu..
hmmm...
oklah..Entry ni bukan untuk menagih simpati..tak pun..jauh sekali untuk membuka pekung di dada...malu r...hehehe..
Jom kita layan gambar2 ni dulu..





Gambar-gambar ni semua menunjukkan semua dinding rumah dimakan anai-anai..



Yang ni bahagian bumbung dapur diluar..
semua anai-anai dah makan..
Hebat betul makhluk Allah ni..malah kalau nak dikira..semua bahagian dirumah ni dah dimakan anai-anai..
mungkin tunggu masa untuk roboh kerana bahagian bumbung rumah pun dah dimakan anai-anai..
Tidak adakah peruntukkan yang sesuai untuk membaikpulih rumah ini?
Dari bahagian kerajaan,NGO atau swasta manakan yang boleh menolong baikpulih rumah ini?
Kalau ada boleh beritahu saya???
Sebenarnya...ini adalah rumah peninggalan arwah ayah..hanya tinggal mek dan seorang sepupu yang tinggal disini..kami adik beradik hanya balik ketika cuti sahaja...
Nak harapkan kami adik beradik untuk membaikpulih rumah ini..mungkin sampai bila tak mampu..

4 ulasan :

KhaiRin : anies berkata...

bahaya tu kak kalu xcegah dr skrg.. kena ganti..sket demi sket..

Lynn Damya berkata...

kesiannya :( harap dimurahkan rezeki supaya boleh baiki rumah tu ya :)

ummi anum berkata...

@KhaiRin : aniesmemang bahaya anies...kadang2 kalau time malam kita tidur..kita boleh dengar makhluk2 ni bekerja..

ummi anum berkata...

@Lynn DamyaInsyaAllah..mudah-mudahan..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers