PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Khamis, September 01, 2011

~ Malam Raya...Semua Kerja Nak Buat..!!!! ~

Assalamualaikum..
Ahaks!dapat petang raya...hehehehe..orang pergi beraya aku buka lappy update blog...huahahaha..tak kisahlah..kiranya pun my hubby tak ada..kerja!!!huhuhu..tinggallah aku dan anak2..
Ni kisah malam raya...huhuhu..bila malam raya semua kerja nak buat..nak masak nak kemas rumah..macam2 lagi lah..huhuhu..sempat ke tak siap ni..pukul berapalah tidur ya...
Errmm..lepas berbuka petang tu..kami tak buat apa2 lagi..relek dulu..hehehe..rasa cam letih pulak..tp si kakak pulak sibuk tanya bila nak masak kakak nak tolong..nak tak nak kenalah buat..pukul 9 lebih mulalah kerja kat dapur...aku kemas dulu dapur yang masih berselerak sejak pindah hari tu...my hubby potong daging..dia kata biar dia yang masak malam ni untuk pagi syawal nanti..

 hah!potong bang jangan tak potong daging tu...kita buat RENDANG DAGING..hurmm..si adik yang lebih2 tolong...habis satu muka di sapu air daging...hahaha..
Hurm...kalau si adik tolong papanya potong daging...kakak buat apa ya???
jom kita tengok kakak buat apa..

Tu diaaa....tengah masukkan duit dalam sampul...masukkan betul2 ya jangan ada yang tertinggal pulak..naya nanti..hihihi..

1 hinggit jer tahun ni ya..bajet kurang..hehehe..
kakak masukkan duit ni pun sembunyikan dari adik...tak nak bagi adik tahu..adik tu pantang nampak duit...hahaha..
Habis jer my hubby potong daging..boleh lah start masak ya..

hah!..dah ada dalam kuali..lambat lagi nak masak tu...
so..tungguuuuuu....
dalam dok tunggu tu..iron baju dulu...
bila masuk dapur nak tengok rendang atas dapur
tup!tup!...
uwwwwaaaa...
"Bang...gas habisssss..."
alahai...nak buat cmner...nak cr gas kat mana pukul 1 pagi...huhuhu..
apa boleh buat..
tutup lampu..
TIDURRRRR...

zzzzzzzzzz
Terbengkalai nak masak macaroni goreng...
huhuhuh...tp..jadi jugak masak macoroni tengahari raya tu...hehehehe...

1 ulasan :

Wanita2u berkata...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers