PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Rabu, September 07, 2011

~ Rengit Trip ke 8 dan Balik Kampung ~

Assalamualaikum...
Hari ni dah 9 Syawal..cepat benar masa berlalu..tentu dah ramai yang sedang buat open house ya..cam aku ni dah ramai yang tanya bila nak buat open house...huhuhu..nanti2 lah dulu ya...sabar..raya kan sebulan..hihihi..
Ermm..hari ni baru aku nk update cerita tentang Rengit..APA????korang dah bosan ya baca cerita ni..???ala..jangan lah cmtu..huhu..tp kalau korang dah bosan pun aku nak tulis jugak...Ada Mak kisah????
Ok!16/8/2011....Mek dan ayah sampai umah aku...kebetulan waktu mereka sampai baru jer masuk waktu berbuka...so join sekali lah...
Petang 17/8/2011...kami ke Rengit...nak pergi pagi my hubby kerja..so kenalah pergi petang...macam biasalah..pergi untuk beli barang mana yang nak atau yang pelanggang pesan..so kalau dah namanya cari barang..kenalah jalan2 kawasana premis tu..alahai dah la musim puasa...tapi Alhamdulillah..cuaca sangat-sangat mengizinkan..redup jer jadi taklah letih sangat..
Kali ni..kami lebih kepada beli peti ais,mesin basuh dan perabot.
 
Kami selalu ambil barang kat kedai ni..tuan kedai baik hati selalu beri diskaun dan hadiah saguhati macam toys untuk kanak-kanak...
 
Aksi kakak dan adik bila dah penat menunggu..main jer permainan yang ada kat situ..
Lama jugak nak mencari barang yang betul2 berkenan dengan harga yang murah..penat tawar menawar kami hanya sempat berbuka dalam kereta semasa perjalanan balik...tapi sampai Simpang Renggam kami singgah makan kat Maju Seafood.Alhamdulillah....lepas makan kami singgah kat Bazar Ramadhan yang jual baju2 raya dan sebagainya...kami belikan mek dan ayah baju raya yang dah siap...
Hari Jumaat...18/8/2011...sekali lagi ke sana untuk angkut barang isi dalam lori...tang ni..my hubby dan my father yang penat..kena angkut barang masuk dalam lori...yang ringan2 boleh lah aku tolong...dan macam semalam tu..kami berbuka dalam kereta dulu lepas tu baru singgah makan kat mana2..
Pagi Sabtu 19/8/2011..sekali lagi bawa mek dan ayah pergi bazar...nak tukar baju sebab tak muat..huhuhu..
Pada mulanya..mereka nak bertolak balik hari sabtu tapi my hubby bagi cadangan balik hari Isnin..sebab kalau balik Isnin kami pun boleh balik sekali..Apa???nak balik kampung....???wow!!seronoknya...my hubby tetiba jer bagi cadangan...pucuk dicita ulam mendatang lah...hahaha...so..tinggal sehari lagi untuk berada di PSR ni..hari Ahad...so..hari Ahad kemas yang mana patut...
Dan...pagi Isnin selepas sahur dan sembahyang subuh..kami bertolok balik kampung...Ho!ho!ho..balik kampung...Alhamdulillah...selamat sampai..
My hubby dapat cuti 5 hari jer..Jumaat dah balik PSR..oklah tu dapat berbuka dan sahur dengan ahli keluarga yang lain..

4 ulasan :

KhaiRin berkata...

sakan betul beraya kali ni!!

MamaEma berkata...

pastinya hati gumbira bila dapat balik kampung beraya..

ummi anum berkata...

@KhaiRin tak lah sakan sebab tak beraya kat kg..barang2yang beli kat Rengit tu bukan untuk beraya tapi untuk jual..hehehe..my parent buka kedai kat kg..

ummi anum berkata...

@MamaEma ema..huhuhu..raya kat kg memang seronok..tp akak x balik tahun ni..raya kat Simpang rengaam jer..sedih gak sebab semua adik beradik yang lain balik...akak jer x balik..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers