PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Selasa, September 04, 2012

~ Tadika Kemas Penjara sambut Hari Merdeka ~

Assalamualaikum...
Pagi semalam..tadika penjara 1 telah mengadakan hari sambutan kemerdekaan..
So..aku kenalah menghadirkan diri..
memeriahkan majlis...
Jom kita layan gambar sekitar sambutan...

Berapa kerat yang ado..???
tapi tak apa..anak2 tetap bersemangat..
Yalah..kat tadika ni hanya ada 9 orang murid yang berumur 6 tahun...
tp yang hadir semalam hanya 6 orang..

Antara aktiviti yang diadakan..
yang ni hasil kerja puteri aku yang belum siap lagi...

Antara hasil kerja anak2 tu...
ada terselit hasil kerja si Aisyah,puteri ke 2 kami...
cuba teka yang mana...???
hihihi...

Selesai aktiviti menampal kertas menjadi bentuk bunga raya..
aktiviti bergambar pula..
tengok...si Aisyah..xcited tu...

MERDEKA..!!!!!

 Masing2 ikut jer arahan apa cikgu suruh buat...hihihihi..

Lepas bergambar..kita makan dulu....
special masakan dari pembantu kita..
Mee Rebus...
walau tidak ramai majlis tetap meriah..
Yang pasti anak2 teruja..

P/s : teringat dengan ucapan dari Tuan Huzaimi...
"Kita baru selesai menyanyikan Lagu Negaraku..
Tapi..pernahkah kita fikir...
suatu hari nanti...berpeluang lagikah kita untuk menyanyikan Lagu Negaraku..???"
Jadi..kekalkanlah kemerdekaan dan keamanan yang kita kecapi sekarang ini..
 

9 ulasan :

MamaEma berkata...

bagus kak ada aktiviti yg camni..dapat terap semangat kenegaraan pada generasi muda

lynndAmya berkata...

alaahh, comelnya ! (n_n) seronok dpt buat aktiviti dgn kanak2 ni tau..klw boleh 1 ari nt, sy nk pegi tadika or tempat anak2 yatim, dan ajar diorg buat craft dgn sy, hihi mesti seronok ! >_<

Kak yon berkata...

walau tak ramai tidak mengapa..yang penting semangat menjaga keamanan dan kekalkan kemerdekaan yg kita kecapi :)

nini berkata...

comel la bunga tampal2...

Anum Shukri berkata...

@MamaEma..
Betul tu ema..kat tadika sini memang tiap2 tahun buat..

@lynndAmya...
memang seronok..dapat tengok pelbagai ragam dan lagak diorang ni..InsyaAllah..niat murni itu akan tercapai..

@Kak yon..
Betul tu..yang penting semangat untuk kekalkan kemerdekaan kita akan tertanam dalam jiwa diorang..

@nini
hihihi..comelkan..

izan mama mia berkata...

comel jer mereka...

Mia Liana berkata...

wahhh sweetnya hasil tampal2 tu...

QasehnyaRania berkata...

clik ur hb
done

Citarasa Rinduan berkata...

Mmg meriah. terhibur lihat gambar,anak2 mmg menyenorokkan

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers