PERHATIAN!!!!....KEPADA KAWAN2 YANG SINGGAH DI BLOG NI SILA TINGGALKAN URL BLOG MASING2 YA SUPAYA SENANG SAYA NAK JEJAKI....TERUTAMA KEPADA FOLLOWERS SAYA...TQ!!

Jom Klik MyHB

Followers

Intipan Ziarah

Khamis, Oktober 27, 2011

~ SE ku Mogok ~

Assalamualaikum...
Dah nak masuk 5 tahun kami bersama...dia tak pernah buat perangai dan tak pernah meragam...tapi hari tu dia mula buat perangai...ishh!!!apa ni...janganlah macam ni...kesian tau kat kami...
Opppss...jangan salam faham tau...dia yang aku maksudkan tu ialah kereta kesayangan kami tu lah..selama ni tak pernah-pernah dia buat perangai tau..elok jer...
Nak dijadikan cerita...hari Khamis 13/10/2011...mu hubby kerja..and masa tu Mek Ayah aku ada lagi kat umah aku ni..so..aku bawalah mereka keluar jap bukan gi mana pun kat Simpang Renggam ni jer...bukan aku yang bawa kereta pun ayah aku yang bawa..aku mana pandai nak drive...hehehe..
Bila sampa SR tu..ayah nak isi minyak kat Petronas SR...dah isi minyak tu..nak start boleh tapi tak boleh tekan clas (apa ya bahasa surat keretanya???...hehehhe) dan tak boleh nak masukkan gear...
huhuhu...haru betul..so terpaksalah tolak kereta ke tepi dan aku call my hubby kat opis...tp dia dah balik umah..call hp pulak..nasib baik dapat...hubby kata tunggu pomen datang...
 
Bila pomen dah sampai dia terus check dan kena baiki kat situ jugak...pomen cakap clas bocor....
 
Ada dalam sejam jugak masa yang diambil untuk baiki...
ermm..RM200 melayanggggg......huhuhuh....
.
 Ni lah kanak-kanak yang sudah bosan menunggu kalau adik tu siap tidur lagi kat atas rumput tu...
Dah siap baiki,kami teruskan perjalanan ke tempat yang di tuju hari tu...


4 ulasan :

ain dzaya berkata...

kene tukar baru nie..ehhe

MamaEma berkata...

cuak rasanya bila kita drive kereta..tetoba berlaku kerosakan kan

ummi anum berkata...

@ain dzaya hehehe..tak ada RM lah nk tukar...ok lagi blh pakai lagi..baru sekali ni buat hal..hehehe

ummi anum berkata...

@MamaEma Betul tu ema..nak2 kalau rosak betul2 kat atas jlan raya..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers